Victor Piţurcă, prezentat OFICIAL la CRAIOVA. Primele obiective: campionatul şi grupele Ligii Campionilor

Victor Piţurcă, noul antrenor al Craiovei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că obiectivul lui este de a câştiga campionatul şi de a califica echipa în grupele Ligii Campionilor.

03 sept. 2019, 14:17
Victor Piţurcă, prezentat OFICIAL la CRAIOVA. Primele obiective: campionatul şi grupele Ligii Campionilor

Victor Piţurcă a precizat că va fi antrenor şi nu manager general şi că va fi ajutat de „secunzii” Corneliu Papură, Adrian Neaga şi Martin Tudor, ultimul fiind antrenor cu portarii.

„Revin la Craiova cu acelaşi gând, îmi doresc foarte mult să câştig campionatul cu Universitatea şi oamenii aşteaptă acest lucru de la mine şi sper să reuşesc. Nu este un gând imposibil de realizat, părerea mea este că Universitatea este în momentul acest un club foarte bine aranjat în fotbalul românesc, poate cel mai solid club. Nu numai din punct de vedere al infrastructurii, ci şi din punct de vedere financiar. Gândul meu este de a câştiga campionatul şi de a accede în grupele Ligii Campionilor. Poate în primul an nu este posibil, cu toate că eu cred în acest lucru, dar cred că în grupele Europa League putem să venim. Am acceptat Craiova pentru că aici am crescut, aici am avut primii paşi în fotbal. Discuţiile cu Universitatea le-am avut acum două săptămâni, e fals că aş fi discutat de mult timp, că aveam discuţii cu Papură despre echipă. Am discutat acum două săptămâni cu Mihai Rotaru şi am rezolvat în câteva zile, fără pretenţii mari. Vreau să spun că am revenit nu cum am făcut odată, pentru că acum mă interesează foarte mult performanţa şi nu mă mai interesează foarte mult partea financiară”, a declarat Victor Piţurcă.

Victor Piţurcă, 63 de ani, a antrenat în cariera pe Steaua, FC Universitatea Craiova şi Al-Ittihad. De asemenea, el a fost selecţionerul României în două mandate, între 2004 şi 2009 şi în perioada 2011-2014. Între 1996 şi 1998, a condus naţionala de tineret.