Victor Ponta, despre problemele de la Primăria Capitalei. Ce spune despre PRIMARUL INTERIMAR

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi seară, despre problemele de la Primăria Capitalei şi a salutat faptul că Bucureștiul are un primar interimar care să gestioneze problemele curente. Ponta i-a taxat pe PNL-iştii de la primăria generală, care "s-au dat deoparte" în ziua în care s-a ales edilul interimar.

15 sept. 2015, 20:55
Victor Ponta, despre problemele de la Primăria Capitalei. Ce spune despre PRIMARUL INTERIMAR

Premierul Victor Ponta a declarat la o emisiune de televiziune că nu stie cine va candida la functia de primar general in 2016, dar ca stie ce probleme are Bucurestiul, pentru ca au ajuns la el, prin prisma functiei pe care o are.

Unu: o administratie aproape imposibil de realizat intre cei sase primari de sector si primarul general, pentru ca se intercaleaza atributiile. Eu cred ca inainte de a alege un primar general ar trebui sa vedem cum aranjam lucrurile astea, pentru ca acum sunt extrem de incalecate. Ne trebuie o lege a Bucurestiului, iar Parlamentul trebuie sa faca asta.

Doi: Ce facem cu Iflov? Foarte multi bucuresteni locuiesc in Ilfov. Ideea cu judetul Iflov, care este de jur imprejurul Bucurestiului nu este deloc functionala.

Trei: Sunt probleme vechi si foarte greu de rezolvat. Uitati ce a fost astazi (n.r. – marti) la Consiliul General. Un CGMB care, sincer, nu are nicio legatura nici cu cetatenii din Bucuresti, nici cu partidele. Sa nu credeti ca acolo au votat pentru ca le-a zis partidul X. Sunt niste oameni cu interese stric particulare, care trec dintr-o parte intr-alta, care se duc si voteaza numai ei stiu ce. RATB-ul este o alta problema veche, uriasa. RADET-ul, partea de incalzire. Metroul, pe care iarasi il avem la Ministerul Transporturilor. Am zis de mai multe ori: hotarati la Consiliul General, luati-l acolo, pentru ca metroul din Paris este al Primariei din Paris, cel din Roma, al Primariei din Roma. Numai la noi a ramas la Minister„, a declarat Victor Ponta.

Premierul a povestit despre declaraţia cuiva, care spunea că dacă Sorin Oprescu nu mai este primar general, atunci să fie un PNL-ist. „Sincer as vrea sa fie un gospodar, ca un PNL-ist am mai avut prin diverse zone si nu mi s-a parut ca s-au intamplat lucruri bune. Sau un PSD-ist. Trebuie sa fie cineva care sa aiba viziunea asupra orasului si capacitatea de a gestiona Consiliul General, de a face un tip de consens intre fortele politice”, a spus oficialul.

In alta ordine de idei, Ponta a mărturisit că ştie deja pe cine ar vota la Primaria Capitalei, insa s-a abtinut sa numeasca candidatul preferat. „Eu stiu pe cine as vota la primaria capitalei, dar sper sa nu ii fac rau. Eu stiu sigur un primar de sector in functie, care a facut minuni in sectorul sau, dar nu zic nimic„, a precizat premierul.

Ponta : Salut faptul că Bucureștiul are un primar interimar. O sa-l sustin cu tot ce pot

Oficialul a precizat că Bucurestiul are potential sa se dezvolte extraordonar, insa „bataliile” din CGMB nu sunt de bun augur.

Ce nu am inteles asta seara (n.r. – marti). PNL are majoritate in Consiliul General. L-au tot criticat pe Oprescu. Azi cand ar fi trebuit sa isi aleaga un primar, s-au dat deoparte si au zis ca „nu, noi la munca nu”. Si pana la urma s-a ales un primar interimar de la UNPR, care probabil ca vrea sa munceasca, pentru ca este de munca rau de tot. O sa-l sustin cu tot ce pot„, a mai spus premierul.

De altfel, Ponta a scris si pe contul sau de Facebook ca saluta faptul că Bucurestiul are o noua conducere. „Salut faptul că Municipiul București are o conducere care poate gestiona problemele de zi cu zi! Guvernul îl va sprijini pe primarul interimar în proiectele importante pentru oraș! P.S. — Ca de fiecare dată cei de la PNL sunt buni doar la criticat și dat din gura. Când a fost ceva de muncă au dat bir cu fugiții, deși aveau majoritate! Mai bine pentru bucureșteni!„, scrie premierul pe Facebook.

Marin Ștefănel Dan (UNPR) a fost ales, marți, în funcția de primar general interimar al Capitalei în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), după ce Sorin Oprescu a fost suspendat din funcție.

CITEŞTE ŞI: Ce PRIORITĂŢI are noul primar interimar al Municipiului Bucureşti. Prima DECLARAŢIE