Victor Ponta: 2013 a fost un an foarte bun, vreau ca în 2014 să guvernăm şi mai bine

Anul 2013 a fost un an de guvernare foarte bun, lucru dovedit şi de datele care arată că România a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri economice din UE şi vreau ca în 2014 să guvernăm şi mai bine, a declarat premierul Victor Ponta marţi, în deschiderea şedinţei de executiv.

07 ian. 2014, 12:29
Victor Ponta: 2013 a fost un an foarte bun, vreau ca în 2014 să guvernăm şi mai bine

În prima şedinţă de Guvern din 2014, primul ministru Victor Ponta a ţinut să-i felicite pe miniştrii cabinetului său pentru activitatea din 2013.

„Nici măcar propaganda nu reuşeşte să strice aceste lucruri. Avem una din cele mai mari creşteri din UE. Nu neapărat din dorinţa noastră, dar cu sprijinul domnului Voinea avem unul din cele mai mici deficite bugetare din UE. Avem în mod sigur, prin munca dumneavoastră, a tuturor – eu îl felicit de obicei pe domnul Teodorovici, dar ştiu bine că e vorba şi de ministrul Dezvoltării Regionale, de Mediu, de Transporturi, de Muncă, de Educaţie, de toţi ceilalţi -, avem în mod sigur cea mai mare creştere din Europa a ritmului de absorbţie a fondurilor europene. Am încheiat cu peste 30% şi felicitări miniştrilor, dar să le mulţumiţi şefilor de Autorităţi, de organisme intermediare şi în 2014 să ţinem acelaşi ritm”, a afirmat primul-ministru.

Ponta a menţionat faptul că în 2013 s-a înregistrat şi cea mai mare creştere în agricultură, evoluţie datorată nu doar condiţiilor climatice favorabile, dar şi subvenţiilor plătite la timp.

„E primul an, după 20 de ani cel puţin, când nu mai importăm mai multă mâncare decât exportăm, ceea ce cred că era un blestem al acestei ţări bogate”, a spus premierul.

Victor Ponta a adăugat că 2013 a fost de asemenea anul în care Guvernul şi-a onorat promisiunile în ceea ce priveşte măririle de pensii şi salarii.

„Preţul energiei electrice mereu domnul Niţă îmi spune că nu spun că a scăzut în urma măsurilor pe care le-am luat. Deci, a fost un de guvernare foarte bun şi vă mulţumesc tuturor. Vreau în 2014 să guvernăm şi mai bine decât în 2013. Aveţi deja mai multă experienţă, aveţi tot ceea ce trebuie pentru ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Şi avem şi vestea bună că principalul adversar al Guvernului şi al României se pregăteşte şi strânge bagajele. (…) Vestea proastă e că va mai bloca destule lucruri, proiecte importante”, a susţinut premierul