Victor Ponta contestă măsura controlului judiciar: Eu cer ca ceea ce spun în sala de judecată să vă pot spune şi dvs

Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă acţiunea de contestare a controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul Tony Blair. Instanţa a rămas în pronunţare.

09 sept. 2016, 05:39
Victor Ponta contestă măsura controlului judiciar: Eu cer ca ceea ce spun în sala de judecată să vă pot spune şi dvs

UPDATE. Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare pe cererea fostului premier Victor Ponta de ridicare a controlului judiciar. Dezbaterile au fost cu ușile închise și au durat aproape două ore. La final, Ponta nu a dorit să ofere detalii jurnaliștilor în legătură cu ce anume a spus judecătorilor. ”Tot ce am spus în fața judecătorilor aș vrea să spun și în fața dvs, dacă mi se dă voie”, a precizat Ponta

UPDATE Procesul a fost amânat până la ora 13.00. Victor Ponta a părăsit sala de judecată, urmând să se întoarcă.

UPDATE. „Eu cer un lucru simplu: cer ca ceea ce spun în sala de judecată să vă pot spune şi dvs”, a declarat Victor Ponta la sosirea la Înalta Curte, cu referire la interdicţia impusă de procurori de a vorbi în public despre dosarul său.

Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar în care este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a pune pe liste electorale un om de afaceri în 2012. Cu banii repectivi, Victor Ponta ar fi organizat vizita în România a unui lider politic străin.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta că în 2012 a beneficiat beneficiat de o sumă de bani (220.000 de euro) de la un om de afaceri (Sebastian Ghiţă) pentru a-l pune pe un loc eligibil pe listele electorale. Cu aceşti bani ar fi fost organizată vizita în România a unui important lider politic din străinătate (Tony Blair). Ulterior, Sebastian Ghiţă a fost pus pe listele electorale PSD şi a fost ales deputat de Prahova.

Procurorii acuză că primirea de bani pentru nominalizarea pe listele electorale a unor persoane este folos necuvenit pentru Victor Ponta, cel care are puterea de decizie asupra listelor electorale din poziţia de preşedinte de partid. 

Victor Ponta este acuzat de folosirea influenţei şi complicitate la spălare de bani.

Pedeapsa pentru folosirea influenţei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Citeşte şi: Victor Ponta, acuzat că a primit 220.000 euro pentru a-l aduce pe Tony Blair în România