Victor Ponta a inaugurat Piaţeta Sfântul Ioan Paul al II-lea din Cacica

Premierul Victor Ponta a inaugurat, vineri, Piaţeta Sfântul Ioan Paul al II-lea din localitatea Cacica, judeţul Suceava.

15 aug. 2014, 09:19
Victor Ponta a inaugurat Piaţeta Sfântul Ioan Paul al II-lea din Cacica

Piaţeta, situată în faţa Bisericii Romano-Catolice din localitate, a fost construită cu fonduri guvernamentale, potrivit Agerpres. În mesajul său, prim-ministrul a făcut apel la unitatea românilor, indiferent de religie.

Vreau să vă asigur încă o dată că România este ţara în care toţi credincioşii ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi, neo-protestanţi, toţi cei care cred în Dumnezeu şi în viitorul acestei ţări trebuie să trăiască împreună şi trebuie să îşi cinstească religia şi tradiţiile„, a afirmat Victor Ponta.

La inaugurarea piaţetei au luat parte ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, europarlamentarul Daciana Sârbu, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Ulterior, premierul a asistat la Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul Adormirii Maicii Domnului.

Biserica romano-catolică din Cacica a fost construită în anul 1904 de către comunitatea poloneză. În anul 2000, Papa Ioan Paul al II-lea a acordat acestei biserici titlul de Basilica Minor.