Victor Ponta: Ştiu cine ar putea deveni următorul premier. Am în minte numele înlocuitorului meu

Victor Ponta a declarat că are un nume de înlocuitor şi a cerut partidului să-l sprijine în Parlament, astfel încât să existe un premier cu care să poată colabora dacă va deveni preşedinte.

11 iul. 2014, 07:42
Victor Ponta: Ştiu cine ar putea deveni următorul premier. Am în minte numele înlocuitorului meu

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Ponta a declarat că are un nume de premier, iar anunţul va fi făcut după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Acest nume nu va fi prezentat înainte deaorece liderul PSD nu crede in ideea de tandem presedinte-premier, el afirmând că toti candidatii la presedintie au castigat singuri.

În plus, Victor Ponta doreşte să nu mai existe principiul că şeful partidului de guvernare să fie numit premier. În acest sens, el a declarat că viitorul premier ar putea fi chair din afara PSD.

Victor Ponta a mai spus că îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale la Consiliul Naţional de la sfârşitul lunii.

De asemenea, Victor Ponta a mai spus că el a dorit-o pe Laura Kovesi, iar că singura doleanţă a lui Traian Băsescu, pe care nu i-a putut-o respecta, a fost numirea lui Daniel Morar la Parchetul General.

Premierul s-a referit şi la o posibilă colaborare guvernamentală cu grupul lui Tăriceanu, afirmând că ar fi ca un USL 2. Ponta a mai spus în interviu că a vrut verificare pe terenurile Calarasi si Giurgiu, insa Partidul Mişcarea Populară (PMP) a depus o plangere la Parchet, iar ancheta a fost declansata, drept care nu mai poate interveni Corpul de Control.