Victor Ponta: Am discutat cu Cioloş despre noua politică agricolă comună a UE

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în întâlnirea pe care a avut-o cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură, a fost abordată problema noii politici agricole comune a Uniunii Europene.

11 feb. 2014, 10:32

„Am discutat problema noii politici agricole comune a Uniunii Europene-a fost şi ministrul Agriculturii la întâlnire-şi modul în care România va folosi această nouă politică agricolă comună pentru continuarea dezvoltării agriculturii. 2013 a fost un an excepţional. A fost primul an după 1994, cred, deci după 20 de ani, când exporturile româneşti de produse agroalimentare au depăşit importurile. Era o tragedie a României, cum e posibil ca o ţară atât de bogată din punct de vedere agricol să importe mai multă mâncare decât să exporte. Şi anul trecut am întors această balanţă”, a spus Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El s-a pronunţat pentru modernizarea agriculturii româneşti şi susţinerea agriculturii ecologice.

„Agricultura ecologică o susţin în totalitate. Guvernul a adoptat o mulţime de măsuri şi va adopta în continuare pentru susţinerea agriculturii ecologice”, a adăugat Victor Ponta.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, participă marţi la o reuniune cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România.

În cadrul reuniunii vor fi discutate oportunităţile existente pentru agricultura şi spaţiul rural din România în Politica Agricolă Comună 2014-2020, dar şi paşii de urmat pentru buna implementare a viitorului program de dezvoltare rurală.

De asemenea, comisarul Cioloş se va întâlni cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, iar miercuri, în ultima zi a vizitei sale în România, va avea o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu.

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a început luni o vizită la Bucureşti, care se va încheia miercuri.