Victor Ponta, analiza inedită a politicii din România. „Orban a fost catastrofă mondială. Cîţu a fost jale ca premier. Intrarea PSD la guvernare e o cursă”

Fostul premier Victor Ponta i-a criticat în termeni duri pe politicienii care au condus Guvernul în perioada pandemiei. Mai mult, liderul Pro România este de părere că intrarea PSD în coaliţie este "o cursă" deoarece ar avea drept consecinţă erodarea şi oprirea creşterii social-democraţilor în preferinţele alegătorilor.

09 dec. 2021, 21:55
Victor Ponta, analiza inedită a politicii din România. „Orban a fost catastrofă mondială. Cîţu a fost jale ca premier. Intrarea PSD la guvernare e o cursă”

Victor Ponta a mai precizat că „îi place” de premierul Nicolae Ciucă pe care-l consideră „un militar foarte bun” pe care l-a propus ca şef al Statului Major al Apărării.

„Da, îmi place Ciucă… Eu l-am propus ca Şef al Statului Major. Mie îmi place de toţi. Sunt om de afaceri. E un militar foarte bun”, a declarat Victor Ponta, la Alephnews.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta: „Noul guvern trebuie să facă un nou proiect de ţară. Klaus Iohannis nu e în stare, mai bine să stea deoparte”

În schimb, liderul Pro România nu a ezitat să-i critice în termeni duri pe foştii premieri Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

„Orban a fost catastrofă mondială ca prim-ministru.. Atâta şpăgărie ca pe vremea lui n-am văzut… Dacă cumpărai tu masca asta cu 500 de lei, eram amândoi colegi la Jilava”, a afirmat Ponta.

Cîţu a fost jale! A fost prim-ministru. S-a luptat cu Orban. În final, l-a ucis pe Orban şi a căzut şi el. E ca-n filmele cu samurai. În final se tăiau amândoi şi cădeau laţi într-o baltă de sânge”, a mai precizat Ponta.

În schimb, fostul preşedinte PSD este de părere că intrarea social-democraţilor la guvernare este „o capcană”.

„E o cursă, o capcană. Nu poţi să stai pe margine. Ce tare că voi muriţi de foame… Dacă tot te duci, ia-le tot!

Sigur că e o capcană. PSD nu are cum să mai crească mult. Le-a oprit creşterea. Guvernare îi va eroda.. Acum vor da vina şi se vor reactiva şi vor constata că toată vina e de la PSD”, a explicat Ponta.

De asemenea, liderul Pro România consideră că decizia PSD de a intra la guvernare este „cea mai puţin proastă” pentru că „pierdeau dacă stăteau pe marginea şi jucau la off-side”.

„AUR e marele câștigător.. USR i-a legimimat, nu i-a dus mintea. AUR are cel mai coerent mesaj… Toţi politicienii vechi sunt la fel. Frustrarea anti-UE, frustrare atacurilor pe biserică şi familia tradiţioană…. AUR e coerent”, a conchis Victor Ponta.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta: „Îmi doresc ca anul 2021 să se termine mai repede, nu ţin minte un an aşa rău”