Victor Ponta, anunţ de ultimă oră pe Facebook

Victor Ponta le amintește "dezertorilot" din ALDE că în ședința în care au votat ieșirea de la guvernare au votat și alianță cu Pro România, dar și susținerea lui Mircea Diaconu. De asemenea, Ponta face o analiză prin care le arată ”puciștilor” din ALDE că rezultatul de la europarlamentare se datorează și faptului că au stat alături de Liviu Dragnea și PSD.

13 sept. 2019, 15:08
Victor Ponta, anunţ de ultimă oră pe Facebook

„Apreciez raspunsurile de bun simt ale lui Mircea Diaconu – si ma bucur ca nu se lasa provocat de tot felul de oameni care iau decizii politice in interes pur personal ( dupa care inventeaza justificari)!

Am stat departe de acest conflict tocmai pentru ca niste smecheri se folosesc de numele meu ca sa isi acopere tradarile si afacerile murdare ; trebuie totusi si restabilim cateva adevaruri :

1. Alde a luat sub 5% la Alegerile Europarlamentare tocmai pentru ca a stat alaturi de Dragnea & Dancila si a sustinut toate prostiile acestora ( in special Ordonanta 114/2018 – cea mai antiliberala lege din Romania dupa anul 1948) / nu e vina nici a lui Diaconu si nici a ProRomania / in aceasta perioada PSD incearca sa destructureze Alde ( dupa cum puteti constata nici ProRomania nici alte Partide nu am profitat de situatia grea ca sa luam parlamentari)

2. PSD si-a asumat public din 2018 faptul ca va avea un candidat comun cu Alde si ca il va sustine pe Calin Popescu Tariceanu ( VV Dancila tocmai anuntase ca „nu va candida” ) – dupa care Dancila si gasca ei s-au razgandit brusc si se lupta sa NU lase niciun alt candidat sa ii faca probleme lui Iohannis / sa spui acum ca te duci langa PSD si Dancila pentru ca nu mai candideaza Tariceanu este prea ridicol si neserios chiar si pentru politica noastra damboviteana

3. Cei din Alde care vor acum alaturi de PSD stiu foarte bine ca acest lucru inseamna practic disparitia Alde – si functii temporare doar pentru cativa dintre ei ( dupa ce a luat in 2016 46% in 2020 PSD isi va lasa peste jumatate din prosprii parlamentari fara locuri eligibile – bineinteles ca la cei veniti de la Alde le vor spune ca „nu se mai poate”)!

4. Cei care s-au ridicat impotriva lui Tariceanu si s-au alaturat Vioricai Dancila au lucrat de multe ori si foarte bine alaturi de mine ( si le multumesc pentru asta) / plus ca au votat in Delegatia Permanenta a Alde PENTRU candidatura lui Mircea Diaconu / nu cred ca au descoperit brusc ce rai suntem eu si Diaconu / am facut doar o Alianta Electoral pentru Alegerile Prezidentiale ( foarte utila pentru doua partide mici ) – si sigur nu asta ii deranjeaza

4. Pentru mine personaje gen „Zamfir” nu reprezinta o problema ( cand ma lauda Antena 3 ma lauda si Zamfir – cand ma injura Antena 3 ma injura si Zamfir – nimic nou, nimic grav) / l-a injurat 2 ani pe Mugur Isarescu dupa care a primit ordin si a inghitit tot ce spusese despre Guvernator – probabil ca asa va face si cu mine / faptul ca acesta este autorul celor mai neserioase , mincinoase, populiste si neconstitutionale ( declarate asa de CCR in UNANIMITATE) proiecte de lege ar trebui sa il ingrijoreze pe el / noroc ca CCR si oamenii profesionisti au intervenit dar tentativa se pedepseste

5. Adevarul este ca acest Guvern este un mort pe care toata lumea are interesul sa il mai tina in geam pana dupa Alegerile Prezidentiale / si inca nu s-a decis cine preia puterea dar si „greaua mostenire” ( mai ales sarcina imposibila a prezentarii unui Buget realist si serios pentru 2020) / cred ca toti oamenii au inteles asta si nu merita sa mai primeasca explicatii penibile care jignesc inteligenta / partea rea este ca pretul acestor luni de tinut un Guvern mort va fi platit in anii urmatori de catre toti romanii !”, scrie Victor Ponta.