Victor Ponta, anunţ important în scandalul Volkswagen

Ministerul Mediului va activa procedurile specifice în vederea stabilirii consecințelor scandalului Volkswagen asupra pieței auto din România, a anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta.

30 sept. 2015, 16:18
Victor Ponta, anunţ important în scandalul Volkswagen

„Ministrul Mediului, doamna Gavrilescu, m-a și informat. Au niște proceduri la Ministerul Mediului care, sigur, vor fi activate pentru a se vedea care sunt consecințele pentru piața auto din România„, a explicat premierul la Parlament.

Ponta a răspuns astfel întrebat despre afirmațiile președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind eventuale efecte ale scandalului Volkswagen, informează Agerpres

Doresc să vorbesc și cu prim-ministrul pe acest subiect, cred că este o problemă foarte serioasă, care afectează numeroși cetățeni români și trebuie să răspundem în mod adecvat. (…) Cred că este în primul rând datoria Executivului să ia niște decizii imediate. Dacă va fi nevoie ca Parlamentul să susțină prin măsuri legislative, le stăm la dispoziție. Chiar încerc să sensibilizez mai mult autoritățile în fața acestei situații de criză. Nu există o situație precedentă de acest gen cunoscută ca să pot spune care ar fi măsurile firești”, a declarat Tăriceanu, miercuri, la finalul unei reuniuni de lucru pe care a avut-o, la Senat, cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, și cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Marius Alexandru Dunca.

Citeşte şi ANUNŢ pentru românii care au maşini de la Volkswagen. „Asta e procedura”, a anunţat Guvernul