Victor Ponta anunţă reducerea TVA la legume, fructe şi produse bio. Când va scădea taxa la carne

Guvernul are în vedere, ca un pas următor după reducerea TVA la grâu, pâine şi produse de panificaţie, scăderea TVA la legume-fructe şi produsele bio, iar la carne şi la produsele din carne o astfel de măsură ar putea fi luată în calcul în 2015, a declarat premierul, duminică, la TVR, în cadrul emisiunii 'Viaţa satului'.

18 mai 2014, 12:31
Victor Ponta anunţă reducerea TVA la legume, fructe şi produse bio. Când va scădea taxa la carne

‘Am dat o mare bătălie anul trecut să reuşim să reducem (n.r. TVA) la grâu şi la pâine, la panificaţie. Şi, din punctul meu de vedere, s-a dovedit un succes. În septembrie facem un an, aşa am discutat cu cei de la Comisia Europeană, FMI, să vedem rezultatele la un an. Iarăşi, eu zic că putem să trecem la pasul următor. Poate că, sigur, se aşteaptă, în primul şi-n primul rând, la carne, însă partea de TVA la carne are un impact mai mare şi încercăm să o pregătim, poate, pentru 2015. Eu aş vrea, în primul şi-n primul rând, să ne uităm la legume – fructe, pentru că acolo avem o evaziune îngrozitoare şi o competiţie neloială, de-aia ne trezim în toate oraşele mari cu legume şi fructe aduse din străinătate, în loc să le cumpărăm pe ale noastre, aici’, a afirmat premierul, întrebat dacă Guvernul are în intenţie reducerea TVA la carne şi produse din carne.

Ponta a adăugat că, pe mai departe, se are în vedere reducerea TVA la produsele bio.

‘După aceea, pentru că am un impact foarte mic, dar simbolistica e foarte mare, pentru produsele tradiţionale, pentru produsele bio. Mari încasări la buget sau pierderi nu avem, dar, în schimb, faptul că promovăm o nişă de producţie, care înseamnă un brand al României, e important. Şi dacă putem, în 2015, ne ducem spre zona de carne, unde, iarăşi, avem evaziune foarte mare şi competiţie neloială’, a mai spus premierul.