Victor Ponta: Anunţul de privatizare a CFR Marfă se face vineri

Anunţul privind privatizarea CFR Marfă va fi făcut public vineri, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

03 apr. 2013, 09:50
Victor Ponta: Anunţul de privatizare a CFR Marfă se face vineri

„Înţeleg că vineri se face anunţul de privatizare a CFR Marfă. Deci, practic, toate obligaţiile pe care ni le-am asumat pentru a asigura stabilitate economică, acordurile noastre cu partenerii noştri internaţionali sunt în grafic”, a spus Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Proiectul privind strategia de privatizare a CFR Marfă a fost aprobat la şedinţa CSAT din 5 februarie, cu solicitarea ca acest proces să fie realizat cu un investitor strategic.

Guvernul a aprobat în 13 februarie strategia de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA. Documentul propune vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni unui investitor strategic sau unui consorţiu format din investitori strategici şi financiari.

Selecţia investitorului se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare a investitorilor, şi anume negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic, conform legislaţiei în vigoare. Singurul criteriu de adjudecare a licitaţiei va fi preţul oferit.