Victor Ponta aruncă în aer Guvernul. Documentul care acoperă datele FALSE prezentate de Eugen Teodorovici la rectificarea bugetară

Publicat: Luni, 16 Septembrie 2019 21:39 // Actualizat: Luni, 16 Septembrie 2019 21:39 // Sursa: romaniatv.net

Victor Ponta susține că România este în criză, dar angajații Ministerului de Finanțe, falsifică datele. Potrivit liderului PRO Romania, criza va fi anunțată după alegerile prezidențiale.

Foto: 24-ore.ro

Victor Ponta a mai anunțat că datele prezentate de Ministerul Finanțelor la rectificarea bugetară au fost întocmite în fals de lucrătorii ministerului care au semnat în prealabil o hârtie în care au specificat că datele din raport nu sunt sustenabile.

"România este deja în criză. În acest moment, România este în stadiul Greciei, în anul 2008-2009, și anume, falsifică date. Toți cei de la Finanțe, secretari de stat, directori, au făcut înainte de rectificarea bugetară o hârtie, în care au spus: datele prevăzute în rectificarea bugetară nu sunt sustenabile. Acea hârtie există, va apărea la un moment dat. Dar sunt lucruri foarte concrete. Dar toată povestea și-a asumat-o ministrul Finanțelor, dar a modificat anterior legea, prin acea ordonanță Legea Răspunderii Ministeriale și au spus să nu mai răspundă ministrul și primul-ministru. Înainte legea spunea că ministrul de finanțe și primul ministru își asumă exactitatea datelor prezentate la dispoziția Parlamentului. Dar acum au modificat legea și nu mai raspunde ministrul de Finanțe și primul ministru dacă datele nu corespund", a spus Victor Ponta la Digi 24.

"Dar noi în acest moment, cu toate datele pe care ni le-a prezentat guvernul nu sunt reale. Faptul că noi ne împrumutăm în fiecare zi cu o dobândă dublă față de următoarea țară din regiune, față de Ungaria, Bulgaria, Grecia, noi plătim dobânzi duble, de ce? Pentru că cel care te împrumută zile: ha-ha, tu ești ăla fără bani și la care merge și prost totul, dublați dobânda! Dar buba se va sparge după prezidențiale. Va fi ca în 2010. Ba poate chiar mai rău, pentru că acum deja dimensiunile sunt chiar mai mari. Deficitul, gaura, ca să înțeleagă oamenii, între ce ai încasat la stat și ce ai cheltuit de la stat, este 10 miliarde. La anul va fi mai mult. M-am uitat la cifrele de deficit și pe primele șase luni din 2019, deficitul era mai mare decât pe anii 2014 și 2015 la un loc", a mai spus Victor Ponta.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criză deficit Eugen Teodorovici victor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H