Victor Ponta, atac dur la Iohannis, pe Facebook: Să fie etichetat „diletant” nu e suficient

Victor Ponta l-a numit "diletant" pe Facebook pe preşedintele Klaus Iohannis, făcând trimitere la un articol critic la adresa şefului statului apărut în publicaţia germană Der Spiegel. Atacul fostului premier vine după ce, la plecarea la Bruxelles, Iohannis şi-a manifestat mulţumirea faţă de ieşirea României de sub dezechilibru macroeconomic, obţintă în 2015, în mandatul lui Ponta în fruntea Guvernului, funcţie din care a demisionat ca urmare a tragediei din Club Colectiv.

17 mart. 2016, 13:52
Victor Ponta, atac dur la Iohannis, pe Facebook: Să fie etichetat „diletant” nu e suficient

„Da, toată lumea (prieteni, adversari, analiști, oameni simpli) a fost de acord că anul 2015 a fost cel mai bun an pentru economia României după Criza din 2008 – taxe mai mici, salarii și pensii mai mari, exporturi și investiții în creștere, cca. 5 miliarde Euro fonduri europene nerambursabile pentru agricultură și coeziune, împrumuturi ieftine fără acord cu FMI, etc.!

Cum se poate atunci eticheta un Președinte al unei țări care își folosește toate „pârghiile” de putere pentru a schimba Guvernul care a gestionat aceste rezultate economice excepționale?! Cred că „diletant” nu este suficient! Voi cum l-ați cataloga?”, a scris Ponta pe Facebook.

Preşedintele de origine germană al României, Klaus Iohannis, şi-a preluat funcţia cu mari promisiuni de reforme, dar mandatul lui este „un dezastru”, a scris „Der Spiegel”, într-un articol critic la adresa preşedintelui, intitulat „Şeful statului român, Iohannis: Diletantul„.