Victor Ponta: Când eşti preşedinte al României nu poţi să te exprimi ca la cârciumă VIDEO

Preşedintele Victor Ponta a comentat foarte dur declaraţiile lui Traian Băsescu legate de "Înalt Prea Sinucisul Adrian Năstase" şi "mincinosul prost" Sorin Roşca Stănescu. Ponta a spus că un preşedinte al României nu poate vorbi ca la cârciumă.

08 nov. 2013, 12:01
Victor Ponta: Când eşti preşedinte al României nu poţi să te exprimi ca la cârciumă VIDEO

Întrebat cum comentează limbajul lui Traian Băsescu, Victor Ponta a răspuns: „Nedemn pentru un preşedinte. Îmi doresc ca un preşedinte al României să fie demn de această funcţie. Când eşti preşedinte al României, nu poţi să te exprimi ca la cârciumă. Îmi doresc un preşedinte cu care să mă mândresc, nu unul de care să-mi fie ruşine.”

În ce priveşte pactul de coabitare, Ponta a spus că nu coabitează cu preşedintele, ci doar asigură colaborarea între principalele instituţii ale statului. „Nu coabitez cu niciun preşedinte. Eu asigur stabilitatea ţării şi activitatea instituţională pentru că aşa este normal într-o ţară normală şi mă pregătesc pentru un preşedinte demn care să-şi îndeplinească cu demnitate funcţia pe care i-au oferit-o românii, lucru pe care Traian Băsescu nu îl face”, a mai spus Victor Ponta.

În urmă cu cîteva zile, Sorin Roşca Stănescu a declarat că Băsescu ar fi folosit bani negri în campania sa prezidenţială din 2004. Mai precis, ar fi fost vorba de 7 milioane de dolari, virate în conturile Aliantei DA, iar Roşca Stănescu a prezentat un cont unde ar fi fost trimişi aceşti bani. Băsescu l-a caracterizat pe SRS drept un „un mincinos prost”, întrucât acesta ar fi prezentat un cont în lei în care ar fi fost depuse sume în dolari, circa 7 milioane de dolari. Ceea ce este imposibil.

Potrivit lui Băsescu, Roşca Stănescu a lansat un document fals şi liberalul ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a mers „înalt prea sinucisul Adrian Năstase”.

„Dacă Sorin Roşca Stănescu are dreptate, eu mă duc cu placere alături de Înalt Prea Sinucisul Adrian Năstase. Dacă nu, să se ducă el. Haideţi să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. Roşca Stănescu a spus că s-au virat milioane de dolari într-un cont, dar contul pe care l-a arătat este un cont în lei. Contul e în lei, iar într-un cont de lei nu poţi vira dolari. Ăsta e un mincinos prost”, a spus şeful statului.