Victor Ponta, câştigător în topul Facebook, cu peste un sfert de milion de prieteni

Victor Ponta este liderul politicienilor pe Facebook. Competiția politicienilor pe Facebook are un câștigător detașat. Premierul Victor Ponta a trecut duminică pragul de un sfert de milion (250.000) de susținători pe pagina personală oficială de pe rețeaua socială, fiind omul politic cu cel mai mare număr de fani pe contul personal, pe care într-o mare măsură și-l gestionează singur.

03 feb. 2014, 14:42
Victor Ponta, câştigător în topul Facebook, cu peste un sfert de milion de prieteni

Victor Ponta are 250.000 de fani pe Facebook. Având în ultimele luni o creștere constantă de circa 1.000 de prieteni pe zi, conform serviciului de monitorizare a paginilor de Facebook din România (Facebrands), Victor Ponta și-a depășit cu mult competitorii politici.

Cu un număr total de fani de aproape două ori mai mare decât Elena Udrea (135.000) și de peste cinci ori mai mare decât politicienii PDL Raluca Turcan (46.000) și Andreea Paul Vass (46.000), Victor Ponta demonstrează că este o persoană publică ce prinde la public și care are o bună capacitate în a-și gestiona prezența pe Internet în paralel cu activitățile de zi cu zi de la Guvern.

Nici apropiații din politică nu stau mai bine. Partenerul din Uniunea Social Liberală, liderul liberal Crin Antonescu, abia a depășit 66.000 de persoane care urmăresc pagina sa de Facebook, în timp ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, stă ceva mai sus în top, cu un total de 82.000 de fani.

Una dintre explicațiile pentru succesul pe care Victor Ponta îl are pe Facebook ar putea fi și decizia acestuia de a-și gestiona singur, într-o mare măsură, contul pe rețeaua socială, oferind publicului poze personale și declarații în exclusivitate, multe dintre acestea fiind mesaje de felicitare pentru sportivii sau românii din diferite domenii care au obținut rezultate extraordinare pe plan internațional.