VICTOR PONTA: NU DEMISIONEZ din funcţia de prim-ministru cât timp colegii nu îmi cer asta

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că respinge categoric ideea demisiei din fruntea Guvernului cât timp colegii nu îi cer acest lucru. 

16 nov. 2014, 21:48
VICTOR PONTA: NU DEMISIONEZ din funcţia de prim-ministru cât timp colegii nu îmi cer asta

Victor Ponta a declarat duminică seară că numărătoarea paralelă a PSD arată că liberalul Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi a adăugat că nu-şi va da demisia din funcţia de prim-ministru întrucât nimeni nu i-a cerut acest lucru şi ‘nu e nevoie de aşa ceva’.

Întrebat dacă este sigur că a pierdut alegerile, Ponta a răspuns: ‘Siguranţa va fi atunci când va anunţa BEC, dar ăsta este rezultatul numărătorii noastre şi aşa cred că se face într-o ţară civilizată. Nu e nevoie să scoatem oamenii în stradă, nu e nevoie să se bată românii între ei’.

În acelaşi context, premierul a negat informaţia conform căreia ar urma să demisioneze din fruntea Guvernului.

‘Eu nu am ajuns prim-ministru de capul meu, aşa singur. Poţi să te muţi dintr-un apartament când vrei tu sau poţi să pleci în vacanţă. Eu am ajuns prim-ministru sprijinit de oameni, de forţe politice, şi dacă la un moment dat, acum nu se pune problema – la anul, peste doi ani acele forţe politice care m-au susţinut îmi vor cere (demisia n.r.), nu voi ezita să fac pasul înapoi, dar nu s-a întâmplat acest lucru şi nu cred că e nevoie acum de aşa ceva. Resping categoric că îmi dau demisia atâta timp cât nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru’, a spus Ponta, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI 2014. Victor Ponta: L-am FELICITAT pe Klaus Iohannis pentru VICTORIE VIDEO

Chestionat asupra posibilităţii ca unul sau mai multe partide din coaliţie să părăsească arcul guvernamental şi să facă o majoritate în jurul lui Klaus Iohannis, Ponta a exclus această variantă. ‘Nu. Categoric nu. USL, ceea ce am semnat noi alaltăieri, PSD-UNPR-PC-PLR rămân împreună. Nu cred că UDMR-ul va dori să meargă în altă parte. N-am vorbit cu domnul Hunor Kelemen, dar în ceea ce priveşte USL-ul, sunt absolut convins că vom rămâne până în 2016 (…) Voi continua‘, a mai spus Ponta. 

VICTOR PONTA a declarat, duminică seara, după exit-poll-uri,  că l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri, după numărarea paralelă realizată de PSD şi după rezultatele exit-poll-urilor.

„L-am sunat pe domnul Klaus Iohannis şi l-am felicitat pentru victorie. Cât timp voi fi în funcţii publice, eu îmi voi face datoria faţă de ţară şi îmi doresc un singur lucru: să înţelgem că suntem o ţară democratică. Aşa cum eu accept rezultatul să-l înţeleagă şi cei care vor să protesteze şi să înţeleagă că nu au de ce să prtesteze. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au ieşit la vot şi să spun că poporul are întotdeauna dreptate„, a declarat Victor Ponta.