Victor Ponta cere redeschiderea şcolilor: „Criza medicală trece într-un an, criza economică în doi ani, dar criza educaţiei va ţine o generaţie”

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, consideră că închiderea şcolilor pentru o perioadă atât de lungă se va dovedi catastrofală pentru elevii din actuala generaţie, care vor deveni dependenţi de telefoane şi tablete.

17 nov. 2020, 21:34
Victor Ponta cere redeschiderea şcolilor: „Criza medicală trece într-un an, criza economică în doi ani, dar criza educaţiei va ţine o generaţie”

Victor Ponta cere redeschiderea şcolilor şi avertizează asupra pericolului imens la care sunt supuşi copiii care riscă să piardă mai mult de un an şcolar.

„Eu azi am fost la o scola, m-am plimbat intr-o scoala inchisa, unde toti profesorii erau daramati. Ma gandeam daca copiii mei vor trai cu telefonul in casa si nu vor sti sa-l lase.

Profesorii imi spun ca vor sa faca scoala, nu mai pot sta cu ochii in monitoare, sa nu-i vada pe elevi. Pe fiecare bancuta e geam de plexiglas, cine le plateste? Cand vad dimineata ca plec la munca si copiii mei stau in pat cu tableta… si ei sunt copii norocosi, ca stau in Bucuresti, dar 80% dintre copiii din Romania nu au acces la ele. Criza medicala va trece intr-un an. Criza economica sa zicem ca trece in doi ani. Dar criza educatiei va trece intr-o generatie. Englezii au scos deja primul studiu cu ce s-a intamplat cu copiii care nu au mers la scoala in primavara si rezultatele au fost cu 20% mai slabe. Nu am inteles cine a zis sa se inchida scolile. Toti specialistii, toti profesorii, au zis sa lase scolile deschise. Sigur, inchizi unde e focar, dar sa inchizi tot, otova.

Vreau ca copiii mei sa mearga la scoala. Nici macar obligatoriu, daca vrei sa iti protejezi copilul nu ti-l iau cu forta. Dupa 6 decembrie chiar o sa conduc miscarea parintilor impotriva guvernului. Eu sper, totusi, sa nu mai fie guvernul Orban si noul guvern sa deschida scolile. Eu cred ca Iohannis va vrea sa scoatem tara din criza. Eu m-am uitat pe programele celorlalte partide si sunt si masuri bune. Cele 5 solutii propuse de noi se pot aplica de la 1 ianuarie.”, a declarat Victor Ponta la RomaniaTV.

Victor Ponta cere un guvern de uniune naţională

„Avem un guvern care de 9 luni da vina pe noi, dar sper ca pe 6 decembrie sa iasa oamenii la vot si sa se schimbe asta.

Sunt trei candidati la prim ministru: Orban, Ciolos si Ponta. Oamenii nu pot spune ca nu ne cunosc, ca toti am mai fost.

Eu ma astept ca dupa alegeri domnul Iohannis sa ne cheme pe toti si sa scoatem tara din criza, ca altfel, PNL ca PNL, dar daca murim toti… E normal sa moara 150 de romani pe zi? Nu mai exista proteste, nimic.

Noi am spus ce trebuie facut, avem 5 conditii. Venitul minim de criza pentru oamenii care au sub 2000 de lei pe luna, sprijim economic de criza pentru IMM-uri romanesti, deschiderea scolilor, la care tinem foarte mult, program national de testare si legea 223 privind personalul militar sa se aplice din nou. Este legea privind drepturile tuturor celor care au statut militar. Cei carora le cerem ajutorul in momentele de criza.

Venitul minim am propus sa fie 2000 de ron pentru o persoana, 3500 pentru familiile de doi oameni si pana la 4500 de lei pentru familiile cu 3 sau mai multi membri.

Nu se poate trai cu mai putin de 2000 de lei pe luna.

Ajutorul pentru IMM-uri face sa poata trece de criza, sa supravietuiasca aceste afaceri.

Eu nu cred ca PNL va mai majora pensiile, PSD nici atat. Deci nu se va aplica legea, nici nu au resursele necesare. In momentul in care indexezi procentual, mai mult ii indepartezi pe cei cu pensii mari de cei cu pensii mici. Noi am propus o solutie care sa ii ajute pe cei cu pensii mici.”, a completat Victor Ponta.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după ce preşedintele a dat vina pe PSD pentru tragedia de la Neamţ: Este ruşinos


loading...