Victor Ponta, chemat în Parlament pentru lămuriri în cazul „coloana oficială” a lui Gabriel Oprea

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat solicitarea grupului parlamentar al PNL ca lunea viitoare, în cadrul "Orei Guvernului", premierul Victor Ponta să prezinte responsabilitatea Executivului în ceea ce privește respectarea Codului rutier și utilizarea Poliției Rutiere la însoțirea demnitarilor.

26 oct. 2015, 13:02
Victor Ponta, chemat în Parlament pentru lămuriri în cazul „coloana oficială” a lui Gabriel Oprea

„Motivarea din scrisoare apare pe considerentul că votul prin corespondență urmează a fi discutat în această săptămână și atunci în săptămâna următoare s-a propus cealaltă temă, la care este invitat prim-ministrul, care era legată de (…) responsabilitatea Guvernului privind respectarea legislației referitoare la regulamentul pentru aplicarea Codului rutier, respectiv utilizarea echipajelor Poliției Rutiere care se ocupă de însoțirea demnitarilor„, a arătat secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici.

El a precizat că au existat discuții în Biroul permanent al Camerei dacă aceasta este o temă minoră sau majoră.

„Opoziția a apreciat că Puterea nu are dreptul să facă astfel de calcule, dacă este o temă minoră sau majoră. Dânșii au dreptul să propună și trebuie să propună. De partea cealaltă a apărut ideea că, dacă această temă se discută, înseamnă că premierul trebuie să răspundă de echipajele rutiere, și atunci premierul este și șeful președintelui României, și șeful președinților celor două Camere”, a spus Mircovici.

PNL va depune o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la Senat și va propune o comisie de anchetă în acest caz la Camera Deputaților, au anunțat luni copreședinții partidului, Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a precizat că va propune grupului senatorial PNL să depună marți o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și să ceară audierea acestuia la Comisia de apărare a acestui for.

„La Senat am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem mâine o moțiune simplă pe această temă și Comisia de apărare să ceară audieri în acest caz, tocmai pentru a vedea cum se prezintă situația reală”, a spus Blaga, după ședința comisiei de unificare a PNL.

La rândul său, Alina Gorghiu a susținut că grupul PNL din Camera Deputaților va lua în discuție propunerea privind înființarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului de Interne, audierea acestuia în Comisia de abuzuri și lămurirea situației săptămâna viitoare, în plenul Camerei, de către premierul Victor Ponta, la ‘Ora Guvernului’.