Victor Ponta: „Cîţu se laudă că a trimis doi pacienţi în străinătate şi e o victorie. Victorie era dacă îi tratam aici”

Fostul premier Victor Ponta, care a demisionat, în 2015, la presiunea protestelor de după tragedia de la Colectiv, a intervenit la România TV pentru a comenta recenta declaraţie a lui Florin Cîţu, care susţine că a intervenit personal pentru tranferul în străinătate al celor doi răniţi în incendiul de la Petromidia.

04 iul. 2021, 21:32
Victor Ponta: „Cîţu se laudă că a trimis doi pacienţi în străinătate şi e o victorie. Victorie era dacă îi tratam aici”

Victor Ponta susţine că este o dovadă de ipocrizie cresă din partea premierului, care clamează victoria pentru transferul în străinătate a doi pacienţi, deşi adevărata victorie ar fi fost ca, în cei şase ani trecuţi de la Colectiv, sistemul medical să fi fost modernizat, astfel încât pacienţii să poată fi trataţi în România.

„Am plecat din functie pentru ca a fost o tragedie cu sute de victime. Atunci si preşesintele Ihannis si liderii politici care sunt si acum au reprosat guvernului si min Sanatatii, Banicioiu, ca nu au salvat sute de oameni dusi la Urgenta intr-o ora. Am zis ok, cineva trebuie sa isi asume, ne asumam noi si plecam. Veniti voi si sigur o sa faceti in primul rand spitale mai bune, o sa pregatiti medici mai buni.

Acum vedem ca dupa tragedia de la Iasi, medicul a fost trimis in strainatate, un singur pacient. Acum, la Petromidia, sunt doi arsi  si se clameaza victorie, ca ii trimitem in strainantate.

Victorie era daca il tratam aici. Tot ce a fost atunci a fost o minciuna, nu-i interesa de oameni, s-au cocotat pe cadavre, unii au facut filme si s-au dus pe la Oscar pe bani publici.

Deci Romania este mai rau decat acum sase ani, s-a ajuns ca daca ai bani, sa mergi in strainatate, altfel mori aici. Ar fi trebuit sa faca macar o sectie de arsi la Bucuresti, unul la Iasi, una la Constanta, una la Cluj. Nu a existat in Romania asemenea propaganda. Daca ii intrebi pe cei care au protestat de ce acum nu se pot trata nici doi arsi, spunca de fapt e mostenirea PSD. Care mostenire, ca PSD nu mai e de un an si jumatate la guvernare.

Nu stiu daca face asta pentru alegatorii de la congres, nu stiu daca pentru ei e important, dar Romania nu insemna doar aia 1000 sau 2000 de delegati, ci milioanele de romani care, daca li se intampla ceva, le e frica ca mor cu zile. Nu ia nimeni din strainatate bolnavi care nu pot fi salvati. Asa a fost si la Colectiv, 3 zile nu au luat pe nimeni, au vrut a vina sa vada pe cine pot lua, daca ii pot salva, ca nu sunt nici ei prosti.”, a spus Victor Ponta, în exclusivitate la România TV.

Victor Ponta: „Faptul că mereu sunt susţinuţi cei care îndatorează ţara îmi dă de gândit”

Victor Ponta a fost întrebat cum comentează gradul de îndatorare al României, care, după unii specialişti, ar fi trecut deja de 55%.

„A fost prezentata in toata presa o statistica facuta pe datele Eurostat. Cand era PSD la putere, datoria statea pe loc sau poate chiar scadea, cand vin liberalii creste. Unii au spus ca asta e si ideea, ca pe Ceausescu l-au impuscat ca nu facea datorii. Unii de la PNL au spus ca pe vremea noastra lumea traia rau si d-aia nu faceam datorii.

Pai nu pe vremea guvernarii mele s-a scazut TVA de la 24% la 19%? Deci pe vremea astora care nu fac datorii, cresc pensiile si se scad taxele, iar pe vremea voastra se fac si cele mai mari datorii, se taie si pensiile, Doamne fereşte să crească si taxele.

Faptul ca tot timpul sunt sustinuti cei care indatoreaza tara imi da si mie de gandit. De ce era lupta anticoruptie cand cresteau pensiile si nu se faceau datorii, iar acum ca se fac datorii nu mai exista coruptie?

Noi ne imprumutam cu 1000 de euro, dar ei nu raman in Romania, pentru ca produsele noastre sunt din import, deci nu ramane nimic aici. Daca faci imprumut ca sa dai banii afara imediat, d-aia unora le e bine si noua nu ne e.”, a răspuns Victor Ponta.

Citeşte şi: Florin Cîţu, atacat dur de unul dintre liderii USR-PLUS: „Vanitos şi superficial, Cîţu vrea să-şi arate muşchii folosindu-se cinic de o tragedie”