Victor Ponta: Cota unică va fi garantată de guvernul Tăriceanu. Dacă voiam s-o schimb, o schimbam ca premier

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că informaţiile apărute în presă privind modificarea cotei unice din 2016 "sunt manipulări şi dezinformări" şi a adăugat că viitorul guvern condus de Călin Popescu Tăriceanu va garanta nivelul actual de impozitare, potrivit Agerpres.

14 nov. 2014, 09:16
Victor Ponta: Cota unică va fi garantată de guvernul Tăriceanu. Dacă voiam s-o schimb, o schimbam ca premier

„Am văzut din nou o mare ştire bombă (…): că iarăşi, din 2016 acum, nu din 2015, o să facem nu ştiu ce cu cota unică. Mai spun încă o dată: acest gen de manipulări şi dezinformări se adresează probabil oamenilor care vor să fie minţiţi. Dacă voiam să schimb cota unică, o schimbam în cei doi ani şi jumătate ca prim-ministru, n-o să m-apuc s-o schimb în 2016 ca preşedinte, pentru simplul motiv că preşedintele nu schimbă cote unice. În al doilea rând, conta unică a fost introdusă în România de către prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu, nu de către Iohannis, nu de către Sârbu (Adrian Sârbu – n.r), nu de către altcineva. Şi cota unică va fi garantată de către guvernul Călin Popescu-Tăriceanu pe care îl voi sprijini şi care va asigura creştere economică şi dezvoltare”, a afirmat Ponta într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Reacţia premierului vine după ce în presa centrală au apărut informaţii potrivit cărora Guvernul ar intenţiona să elimine cota unică de impozitare, de 16%, începând cu 2016 şi să aplice cote progresive.