Victor Ponta: Dacă nu ne mai ATACĂM între noi, avem ŞANSE MARI să obţinem un PORTOFOLIU important VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat vineri,  că preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va anunţa săptămâna viitoare componenţa CE şi portofoliile, iar, dacă, "nu ne mai atacăm între noi", România are şanse mari" să primească "un portofoliu important".

05 sept. 2014, 14:26
Victor Ponta: Dacă nu ne mai ATACĂM între noi, avem ŞANSE MARI să obţinem un PORTOFOLIU important VIDEO

„Domnul preşedinte Juncker va anunţa săptămâna viitoare nu doar componenţa comisiei, ci şi portofoliile. (…) Dacă în următoarele zile nu ne mai atacăm între noi şi nu ne mai bucurăm să moară capra vecinului şi transmitem toţi la Bruxelles că vrem un portofoliu important, avem şanse mari”, a spus Victor Ponta.

Premierul a arătat că dacă Traian Băsescu n-ar mai transmite mesaje la Bruxelles ar ajuta foarte mult.

„Dacă domnul preşedinte Băsescu nu mai transmite mesaje că este împotrivă, deja ne ajută foarte tare. De ajutat nu ne poate ajuta, că nu-l ascultă nimeni pe Băsescu la Bruxelles. El poate să facă rău, bine nu poate să facă. Deci, dacă nu face nimic, este extraordinar”, a precizat şeful Executivului.

OFICIAL: CORINA CREŢU a fost acceptată de Jean-Claude Juncker. LISTA comisarilor europeni

Ponta a mai spus că România este singura ţară dintre statele UE, în care lideri ai opoziţiei au decis să trimită scrisori oficiale cerând să nu fie acceptată candidatura pentru postul de comisar european.

„Negocierile s-au încheiat săptămâna trecută, dar se poate ca România să aibă o poziţie mai slabă din cauza atacurilor din ţară. Suntem singura ţară din cele 28 de ţări în care liderii opoziţiei au trimis scrisori oficiale la Bruxelles prin care cer să nu fie dat portofoliul… să nu fie acceptată candidatura… Toate celelalte 27 de ţări, deşi şi acolo există putere şi opoziţie, toate au înţeles că este vorba de un efort naţional. Numai la noi n-au existat mintea şi bunul simţ necesare să înţelegi că aici este vorba de România, nu de un guvern sau de altul. Este vorba de cinci ani de acum încolo, Dumnezeu ştie cine va fi peste cinci ani la guvernare, importantă este România. Dacă nu ai minte şi nu te interesează ce se întâmplă în România, dacă mergi pe sistemul Băsescu, Iohannis, Blaga, Udrea – domne important e să distrugem că de construit nu putem să construim -, o să avem toţi de suferit„, a conchis Ponta.

Victor Ponta: Boagiu nu are CURAJ să se apropie de Parchet ca nu cumva să o ia. Băsescu a MINŢIT pur şi simplu

Corina Creţu a fost acceptată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru postul de comisar european, în urma interviului de joi. Numele social-democratei se află pe lista comisarilor europeni, trimisă vineri premierului italian Matteo Renzi, în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene.