Victor Ponta: Dacă PNL va dori să revină la guvernare, eu voi fi de acord

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat duminică la Antena 3 că va fi de acord cu o eventuală revenire a PNL la guvernare, în cazul în care liberalii vor decide acum să părăsească Guvernul.

23 feb. 2014, 20:41
Victor Ponta: Dacă PNL va dori să revină la guvernare, eu voi fi de acord

Victor Ponta a spus că, în cazul în care PNL ar dori să revină la guvernare după o eventuală rupere a USL, nu îl va găsi „recăsătorit”.

„În ziua în care colegii liberali se vor decide să vină din nou alături de noi, în acea zi eu voi de acord. Eu cred că o guvernare puternică e o guvernare cu toţi patru împreună, nu separat. (…) Tot timpul voi lăsa o punte pe care dânşii, dacă vor, să păşească înapoi, şi nu-mi ascund speranţa că acest lucru se va întâmpla”, a afirmat premierul Victor Ponta.

Acesta a adăugat că, dacă liberalii vor pleca din Guvern, programul pe baza căruia va guverna viitorul Executiv pe care îl va forma va fi tot cel al USL.

„Voi numi pe locul miniştrilor demisionari miniştri actuali, pentru a mai lăsa o perioadă, atât cât îmi permit Constituţia, de interimat, în care să găsim o soluţie după care voi continua. În mod sigur voi merge în Parlament şi voi continua cu un guvern care va avea ca program exact programul pe care l-a avut Uniunea Social Liberală”, a spus Ponta, referitor la paşii de urmat în cazul în care scenariul retragerii PNL de la guvernare se va confirma.