Ponta: Descentralizarea va include şi banii. Nu trebuie să ţinem tot la Bucureşti

Procesul de descentralizare va fi realizat cu tot cu resursa financiară, a declarat premierul Victor Ponta, vineri, în cadrul discursului ţinut la Adunarea Generală a Municipiilor din România, potrivit Agerpres.

18 oct. 2013, 12:20
Ponta: Descentralizarea va include şi banii. Nu trebuie să ţinem tot la Bucureşti

‘Nu cred că trebuie să ţinem tot la Bucureşti, la Guvern. Eu cred că hipercentralizarea este una din cauzele funcţionării proaste a statului român. Cred că avem o şansă acum, în colaborare cu dumneavoastră, în colaborare cu preşedinţii de consilii judeţene, cu toţi aleşii locali, să facem după 23 de ani o descentralizare reală. Să stabilim împreună cu dumneavoastră care este linia de mijloc între consiliu judeţean, primărie de municipiu. Sigur, avem cazul special al municipiului Bucureşti. Şi îl aveţi pe domnul Dragnea, care ştie foarte bine ce înseamnă administraţie locală, îl aveţi pe domnul Johannis, care, de asemenea, ştie ce înseamnă administraţie locală. Şi deciziile politice se vor lua de către oamenii care cunosc ce poate şi ce trebuie să facă autorităţile locale’, a declarat premierul.

El a adăugat că, în calitate de prim-ministru, consideră că Guvernul, la ora actuală, ‘are prea multe puteri, prea multe atribuţii şi prea multe responsabilităţi în final’. Premierul a precizat că, în cursul zilei, proiectul descentralizării va fi prezentat şi în cadrul unei reuniuni a USL şi, ulterior, şi partidelor de opoziţie.

 

VEZI SI:

Băsescu: Predoiu a fost la mine în Cabinet să mă roage ca Ponta să-l ţină în Guvern