Victor Ponta, despre accidentul din Germania: Niciun om politic nu a speculat tragedia pentru a o ataca pe Merkel

Fostul premier Victor Ponta transmite, într-o postare pe pagina sa de Facebook, condoleanţe şi respect faţă de victimele nevinovate ale tragediei din Germania, familiile şi cei apropiaţi acestora.

10 feb. 2016, 06:50
Victor Ponta, despre accidentul din Germania: Niciun om politic nu a speculat tragedia pentru a o ataca pe Merkel

„Sunt momente de solidaritate şi de reţinere/ cu siguranţă cauzele vor fi identificate şi înlăturate pentru viitor, acum însă este doar suferinţă şi decenţă. Vreau să apreciez faptul că Germania în acest moment greu dă un exemplu de civilizaţie, decenţă şi normalitate — niciun om politic nu a speculat tragedia pentru a o ataca pe Doamna Cancelar Merkel, nimeni nu încearcă să obţină capital politic pe baza victimelor, nimeni nu mimează compasiune ipocrită pentru victime după care îşi face poze cu nuntaşii veseli, nimeni nu va îndrăzni să spună „a fost nevoie să moară oameni ca să…”!!!”, a scris Ponta miercuri pe Facebook.

El spune că „în Germania aşa ceva ar fi imposibil, o lipsă de minimă morală sancţionată radical”. „Asemenea manipulări cinice se întâmplă doar în „teritorii barbare” sau în „colonii” încă necivilizate (care, din păcate, mai există şi în Europa de azi)”.

Coliziunea dintre două trenuri care a făcut zece morţi şi 81 de răniţi marţi în Germania, în pofida existenţei unui sistem automat de frânare, a fost cauzată de o eroare umană, au afirmat mai multe media germane, potrivit AFP. Accidentul s-a produs în jurul orelor 7,00 (6,00 GMT), aproximativ la jumătatea drumului feroviar de şase kilometri dintre staţiunea Bad Aibling şi oraşul Kolbermoor din Bavaria, între două trenuri de pasageri care s-au ciocnit frontal la mare viteză.