Victor Ponta, despre cazul Raisei, fetiţa ucisă pe trecerea de pietoni: „Cumpărăm rachete, tancuri, ce-om face cu ele, în loc să învăţăm cum să fie condusă o maşină de poliţie sau ambulanţă”

Fostul premier Victor Ponta a vorbit duminică seara, la România TV, despre problemele actuale ale societăţii româneşti, trecând în revistă cauzele crizei energetice, situaţia la zi a pandemiei de coronavirus, dar şi cazul Raisei, fata de 11 ani ucisă pe trecerea de pietoni.

16 ian. 2022, 19:51
Victor Ponta, despre cazul Raisei, fetiţa ucisă pe trecerea de pietoni: „Cumpărăm rachete, tancuri, ce-om face cu ele, în loc să învăţăm cum să fie condusă o maşină de poliţie sau ambulanţă”

Victor Ponta spune că actuala criză energetică, transpusă la nivel social în criza facturilor uriaşe, cu care se confruntă tot mai mulţi români, este în primul rând una politică, generată de neînţelegeri la nivel înalt care au dus la această explozie de preţuri. „În această criză politică am fost conduşi de nişte oameni atât de proşti încât nu s-au pregatit de aceasta criză. Cei cu pensii mici nu mai pot supravieţui, cei cu salarii mari si medii se descurcă. România nu mai are un viitor din punct de vedere economic„, spune el.

Întrebat ce-i de făcut în aceste condiţii, Ponta a răspuns: „Îi ajută domnul Iohannis, de la schi. N-au zis că nu vom avea vize de America? Cine să se ocupe? Nimeni nu se ocupă. Fiecare încearcă să nu se îmbolnavească. Asta a schimbat fundamental România, pandemia. Populaţia şi-a dat acum seama că, la nevoie, nu că nu te ajută, dar mai fac şi rău”.

În ceea ce priveşte ţara noastră, fostul premier nu anticipează nimic bun pentru 2022, cel mai grav fiind, în opinia sa, faptul că „românii nu văd luminiţa de la capătul tunelului”.

Citeşte şi EXCLUSIV Victor Ponta, despre scandalul Djokovic: „Imaginaţi-vă că era vorba de Halep. Ar fi sunat Iohannis de pe pârtie la premierul Australiei?”

Cât priveşte măsurile guvernamentale din pandemie, Victor Ponta a spus, la România TV: „Eu ştiu ce aş face eu, dacă aş mai fi prim-ministru. Nu aş închide ţara! E treaba lor, că austriecii nu vor să muncească. E treaba australienilor că stau şase luni, dintr-un an, în lockdown. Eu ştiu că nu aş închide România. Să mai anunţi că închizi cred că ar fi o sinucidere colectivă şi sper sincer ca domnul Ciucă şi guvernul să nu ia o astfel de decizie„.

De asemenea, chestionat în legătură cu indignarea populară legată de uciderea pe trecerea de pietoni a Raisei, de către un poliţist de la Secţia 5, Victor Ponta a replicat: „Cumpărăm rachete, tancuri, ce-om face cu ele, în loc să învăţăm cum să fie condusă o maşină de poliţie sau ambulanţă. Dacă nu-i pregatim, atunci aceste tragedii se vor întampla în continuare„.

Citeşte şi Tatăl Raisei, fetița ucisă de polițist pe trecerea de pietoni, declarație sfâșietoare: Dumnezeu va face ca el să plătească tot cu viața