Victor Ponta, despre descinderile la MediaPRO: Nu am avut nici o informaţie, a fost o întâmplare

Victor Ponta a precizat, marţi, că nu a avut nicio informaţie despre descinderile poliţiei la sediul MediaPRO din Buftea atunci când a declarat la un post de televiziune că Adrian Sârbu, patronul trustului respectiv, a fost la el în birou şi i-a cerut să oprească controalele Fiscului la firmele sale.

08 iul. 2014, 10:12
Victor Ponta, despre descinderile la MediaPRO: Nu am avut nici o informaţie, a fost o întâmplare

Nu am avut niciun fel de informaţie, a fost o întâmplare. Nu ştiu ce se întâmplă azi (n.r. – marţi), nu am aflat decât din presă. Eu ştiu că din 2012 sau 2013 ANAF îşi face datoria şi controlează toate firmele şi eu nu pot să opresc şi nici nu vreau să opresc vreun control de la ANAF, chiar dacă asta presupune să fiu în conflict cu vreun proprietar de media„, a spus Victor Ponta, citat de Agerpres, întrebat dacă ştia dinainte despre descinderile poliţiei la sediul MediaPRO din Buftea.

Ponta a adăugat că Sârbu i-a spus atunci când a venit la el în birou că este vorba despre controale ANAF şi că, neexistând înregistrări în biroul său, nu poate să dea detalii, pentru că nu le mai ţine minte exact pe toate.

CITEŞTE ŞI Adrian Sârbu, în vizorul Poliţiei. Percheziţii la MediaPRO şi alte 66 de firme pentru evaziune fiscală

Sediul MediaPRO din Buftea şi alte 66 de societăţi comerciale, multe dintre ele fictive, sunt în vizorul poliţiştilor Capitalei care efectuează marţi 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Premierul Victor Ponta a declarat luni la B1 TV că nici Adrian Duicu, nici Petre Tobă nu au fost la el în birou, în schimb a fost Adrian Sârbu, care i-a spus că are un control de la ANAF şi i-a cerut să îl oprească, Ponta adăugând că i-a transmis că nu poate face acest lucru.

CITEŞTE ŞI Ponta: Adrian Sîrbu mi-a cerut să opresc nişte controale ale ANAF. I-am zis că nu pot