Victor Ponta, despre funcţia de comisar european: România trebuie să aibă şi o propunere de rezervă

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat marţi că ţara noastră ar trebui să aibă o propunere de rezervă pentru funcţia de comisar european, în cazul în care cea iniţială nu este votată în comisiile din Parlamentul European.

10 sept. 2019, 13:55
Victor Ponta, despre funcţia de comisar european: România trebuie să aibă şi o propunere de rezervă

Întrebat cum vede primirea de către România a portofoliului Transporturilor, Victor Ponta a răspuns: „Foarte bun, se putea şi mai rău, se putea şi mai bine. Acum important este să fie pregătiţi pentru partea a doua: ce se întâmplă dacă pică propunerea în comisii”.

Ponta a spus că România trebuie să aibă şi o propunere de rezervă pentru funcţia de comisar european. „Trebuie să aibă o propunere de rezervă. Eu, în 2014, am negociat atât cu preşedintele de atunci al Comisiei (n.r. – Comisia Europeană) domnul Juncker, cu liderii politici şi europeni şi cu liderii grupurilor parlamentare şi m-am asigurat că persoana nominalizată de România, nu de PSD…. mai fac precizarea că doamna Corina Creţu nu a fost nominalizată de PSD. Mi se pare o tâmpenie să te duci în partid să vorbeşti despre nominalizări instituţionale. Un comisar este al României, nu al PSD. (…) Eu m-am asigurat şi nu a fost niciun fel de problemă. Aici cred că trebuie să aibă şi planul B”, a explicat Ponta, la Parlament.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, germana Ursula von der Leyen, a prezentat marţi, la Bruxelles, echipa de comisari şi noua structură a următorului executiv european, eurodeputata PSD Rovana Plumb fiind propusă pentru portofoliul Transporturi, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.