MOŢIUNEA DE CENZURĂ a PNL. Ponta: „UNPR mă susţine. Întrebaţi-l pe domnul Oprea şi vă zice”

Premierul Victor Ponta a susținut, luni, la Parlament, că UNPR va susține Guvernul în eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură de către PNL.

21 sept. 2015, 09:13
MOŢIUNEA DE CENZURĂ a PNL. Ponta: „UNPR mă susţine. Întrebaţi-l pe domnul Oprea şi vă zice”

Întrebat dacă UNPR va susține Executivul la moțiunea de cenzură, Ponta a răspuns: „Bineînțeles. Am vorbit deja. V-a spus domnul Oprea de fiecare dată (…) Întrebați-l acum și vă zice”. Premierul a afirmat că este dreptul constituţional al PNL să depună o moțiune de cenzură.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la rândul său, că, personal, nu crede în reușita moțiunii și că ar putea cădea Guvernul, în urma acestui demers al liberalilor.

El a precizat că membrii PSD nu vor ieșirea de la guvernare și că vor discuta despre acest subiect și cu partenerii de coaliție.

„Nimeni din partid nu vrea ieșirea de la guvernare. Vom face calcule pentru rămânerea la guvernare. PSD dorește să rămână la guvernare. Vom discuta în ședință rămânerea la guvernare. (…) Moțiunea de cenzură este un drept democratic al Opoziției. PSD nu poate vota să își dea jos propriul Guvern. Nu putem face asta. Încercăm să vorbim și cu liderii coaliției despre acest lucru”, a afirmat Dragnea.

Legat de sprijinul politic dat lui Victor Ponta, liderul social-democraților a evitat să dea un răspuns clar dacă luni se va lua decizia ca acesta să rămână sau nu premier și a respins ideea unui scenariu conform căruia PSD ar putea să îl revoce din funcția de prim-ministru cu condiția ca președintele Klaus Iohannis să facă o nominalizare tot de la PSD.

Liberalii urmează să depună, luni, o moțiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta, conform unui anunț făcut săptămâna trecută liderii PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.