Victor Ponta, despre parteneriatul strategic cu SUA: Trebuie îmbunătăţit pe zona comercială şi economică

Premierul Victor Ponta le-a atras atenţia miniştrilor, miercuri, că parteneriatul strategic cu SUA trebuie mult îmbunătățit pe zona comercială și pe cea economică.

18 feb. 2015, 12:14
Victor Ponta, despre parteneriatul strategic cu SUA: Trebuie îmbunătăţit pe zona comercială şi economică

Victor Ponta a efectuat o vizită în Statele Unite săptămâna trecută, prilej cu care a avut întrevederi cu teme de securitate, dar şi economice.

„Vreau să vă spun că în urma discuțiilor pe care le-am avut în Statele Unite ale Americii atât la nivelul secretarului Comerțului, cât și cu șeful Pentagonului, șeful CIA, dincolo de partea de securitate regională și de faptul că România este cu siguranță cel mai stabil partener al SUA în regiune, pe zona comercială și economică, acolo trebuie să îmbunătățim mult parteneriatul strategic. În luna mai o să fie o misiune de comerț condusă de adjunctul secretarului Comerțului din SUA și o să vă cer fiecăruia dintre miniștri cu atribuții în domeniul economic să ne pregătim ca și relația economică cu SUA să fie la fel de bună ca și cea politică, militară și de securitate”, a declarat premierul.