Victor Ponta, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Guvernul e sub controlul Parlamentului, nu invers

Victor Ponta a vorbit la România TV despre subiectele pe care le va discuta luni, cu preşedintele Klaus Iohannis, la consultările cu partidele convocate de şeful statului la Palatul Cotroceni. Ponta a spus că soluţia de finanţare a campaniilor electorale exclusiv din publici i se pare foarte bună şi este de acord cu Iohannis că România nu ar mai trebui să fie sub monitorizare MCV.

17 apr. 2015, 17:01
Victor Ponta, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Guvernul e sub controlul Parlamentului, nu invers

Victor Ponta a vorbit la România TV şi de proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, prin care aleşii care îşi duc la îndeplinire mai multe mandate pot ajunge la un spor la pensie chiar de 5.000 lei/lună.

Şeful Guvernului a declarat pe această temă: „Nu vă aşteptaţi de la mine să cad în populismul acela oarecum ridicol, în care m-apuc să zic pe la partid ceva, iar parlamentarii mei să facă altceva. Eu vă spun un singur lucru şi mă mândresc cu această chestiune. De când sunt prim-ministru, pentru cei aproape 6 milioane de pensionari din România, n-a tăiat nimeni niciun leu de la pensii, ci la toată lumea s-a adăugat, mai mult sau mai puţin. Mai departe exact, cum va fi sistemul în parlament, e o decizie a Parlamentului, pentru că, eu cred că Guvernul e sub controlul Parlamentului şi nu invers„.

Citeşte şi Iohannis, despre pensiile parlamentarilor: Era excepţională ideea de pensii speciale pentru oamenii de cultură

Victor Ponta este foarte ferm referitor la monitorizarea MCV pentru România, considerând că ţara noastră ar trebui să iasă de sub această incidenţă. „Sunt de acord cu Klaus Iohannis că nu trebuie să mai avem MCV. Mecanismul de Cooperare şi Verificare a atins obiective importante. Avem o justiţie independentă şi atât timp cât se creează un mecanism european e ok„.