Victor Ponta, despre relaţia cu Iohannis: Putem să discutăm şi să nu ne dăm în cap

Victor Ponta a declarat, luni, că relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis este bună, corectă şi predictibilă. 

04 mai 2015, 11:26
Victor Ponta, despre relaţia cu Iohannis: Putem să discutăm şi să nu ne dăm în cap

Victor Ponta a declarat că, după instalarea la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis,  s-a intrat în „normalitate, în sensul în care nu suntem întotdeauna de acord cu tot, dar putem să discutăm, să găsim lucruri comune, putem să nu ne dăm în cap sau să ne criticăm doar pentru că suntem din alt partid”.

Premierul a precizat că relația cu președintele este „foarte bună”.

„Am mai răspuns și simt nevoia să vă explic: fără a fi parteneri politici, camarazi — cum am fost cu Crin Antonescu, de exemplu—, este o relație foarte corectă, ceea ce-i foarte important, este o relație de respect și este o relație predictibilă. Ca să vă spun foarte concret la ce mă gândesc: când vorbeam ceva cu Traian Băsescu la ora 16,00, la ora 18,30 ieșea la televizor, spunea exact invers decât ce a vorbit cu mine.

Domnul Iohannis dacă spune da, în urma unei discuții cu mine, așa cum cred că i se întâmplă în toate cazurile, nu doar cu mine, sunt convins că și peste o săptămână sau două, trei, acel da rămâne da. Ultimul caz este cel legat de ambasadori, când am vorbit, cred, două luni de zile, când a spus da, a rămas da, că unii au fost de acord, că alții nu au fost, că au existat critici. Acest tip de predictibilitate este extrem de importantă nu doar pentru mine, eu cred că, în general, pentru puterile din stat, pentru că, după haosul general în care orice vorbeai nu era valabil mai mult de o oră, să ai stabilitate este un câștig extraordinar.”, a spus premierul.