Victor Ponta, despre revenirea în PSD: Vorbesc zilnic cu Ciolacu. Tot încerc să-l conving pe el!

Victor Ponta a vorbit, luni seară, despre o posibilă revenire în Partidul Social Democrat. Fostul premier a lămurit zvonurile cu privire la o schimbare la vârful social-democraţilor.

10 mai 2021, 22:24
Victor Ponta, despre revenirea în PSD: Vorbesc zilnic cu Ciolacu. Tot încerc să-l conving pe el!

Victor Ponta, despre revenirea în PSD. Acesta neagă o posibilă mişcare politică şi spune că nu se va alătura social-democraţilor.

Victor Ponta, despre revenirea în PSD: Vorbesc zilnic cu Ciolacu . Tot încerc să-l conving pe el!

„Nu revin la vârful PSD. Zi de zi vorbesc cu domnul Ciolacu, am vorbit și înainte să vin la emisiune, că tot încerc să-l conving pe el. I-am spus că îi trebuie niște consilierii economici cum i-am avut eu pe Florin Georgescu, pe Daniel Dăianu, ca să fie pregătit. Diferența între a câștiga alegerile că s-a săturat lumea de unii și a câștiga alegerile pentru că ești pregătit, cum am fost în 2012, să dăm înapoi, să dezvoltăm, e foarte mare.

Cu mulți de la PSD am relații foarte bune, cu Grindeanu, cu Dâncu, nu mai am dușmani în PSD. Dar nu, nu revin la vârful PSD, însă foarte tare mi-aș dori să existe o alternativă.

Mi-aș dori ca PSD, dar și alte partide, să aibă un candidat cu șanse. În 2019 nu a fost un candidat cu șanse, un candidat care chiar să poată, nu doar să câștige, ci să facă o schimbare. Nu cred că cei din PSD m-ar mai susține pe mine acum. În 2019, în august, am avut această discuție cu doamna Dăncilă, domnul Ciolacu și domnul Tăriceanu. Eu cred că 2024 e un moment în care putem să schimbăm un pic soarta sau putem să continuăm tot așa“, a precizat Victor Ponta.

Fostul premier spune că pentru 2024 își dorește mai mult decât să fie candidat la prezidențiale.

„Eu îmi doresc mai mult decât să candidez eu. Mi-aș dori ca PSD, în primul rând – și, dacă va fi cazul și noi, Pro România și alte partide o vom susține – să aibă un candidat de data asta cu șanse, pentru că m-am împăcat cu doamna Dăncilă, suntem în relații civilizate, dar în 2019 nu a fost un candidat cu șanse, adică un candidat care chiar să poată într-adevăr nu doar să câștige din partea PSD, ci să facă o schimbare.

Nu cred că cei din PSD m-ar mai susține acum. S-au produs niște rupturi, dar în 2019, în luna august – nu e un secret – am avut această discuție cu doamna Dăncilă, domnul Ciolacu, domnul Tăriceanu și am zis hai să ne strâgem toți forțele să punem un candidat, altul decât Ponta, Tăriceanu… Putea să fie Mircea Diaconu, putea să fie altcineva, dar să-l susținem să aibă șanse să se lupte cu Klaus Iohannis.

Doamna Dăncilă a spus că va candida dânsa. Ok, candidează toată lumea și pierdem toți. Eu cred că 2024 este un moment în care putem să schimbăm un pic soarta sau putem să o luăm tot așa. Vorbeam cu o colegă de-a dvs. și spuneam că în 2024 vine Cioloș ca să plângem după Iohannis. Că noi așa facem întotdeauna – din rău ne ducem în și mai rău”, a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta, atac la formaţiunea condusă de Dacian Cioloş: „PLUS este un cal troian în politica românească. Suntem singura ţară care îşi promovează trădătorii”