Victor Ponta, despre românul răpit în Burkina Faso: „Să nu fim exagerat de optimişti, nici pesimişti”

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Craiova, că nu poate oferi informaţii despre ultimele evoluţii în cazul românului răpit în Burkina Faso, explicând că "până nu avem lucruri clare, prefer să comunicăm doar pe cale procedurală".

24 apr. 2015, 14:19
Victor Ponta, despre românul răpit în Burkina Faso: „Să nu fim exagerat de optimişti, nici pesimişti”

Victor Ponta a declarat că momentan nu este nimic clar, motiv pentru comunicarea se face pe cale procedurală.

„Facem eforturi și până nu avem lucruri clare, prefer să comunicăm doar pe cale procedurală, celula de criză, MAE și partenerii noștri. Îmi doresc la un moment dat să avem veşti bune. Să nu fim exagerat de optimiști, nici pesimiști”, a spus Ponta.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, noi ATACURI pe Facebook: „Domnilor Ponta şi Iohannis, treziţi-vă!”

Traian Băsescu a postat, vineri, un mesaj pe Facebook, în care acuză „dezinteresul” preşedintelui şi premierului în cazul românului răpit în Burkina Faso.

Eu am tratat răpirea cetăţenilor români ca fiind o agresiune teroristă la adresa statului şi am acţionat în consecinţă. Alţii, îşi ascund indiferenţa şi neputinţa la umbra celulelor de criză de la MAE sau a unor palavragii obsedaţi chemați pe la televiziuni. Dar reţineţi : dacă grupările teroriste vor simţi că suntem indiferenţi sau neputincioşi, vom avea tot mai mulţi cetăţeni răpiţi aiurea prin lume.

Așa că, domnilor Ponta și Iohannis treziți-vă și puneți în mișcare toată forța instituțiilor statului. Dacă nu știți, vă spun eu că este imposibil să nu avem resurse în Africa de West. Nu faceți din Iulian Gheorghe simbolul neputinței voastre și a României, pentru că vor plăti români nevinovați, nu voi.”, a scris Traian Băsescu pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Românul dispărut în Burkina Faso, răpit de un presupus membru Al-Qaida

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că a fost în contact permanent cu ministrul de Externe şi cu celula de criză în cazul răpirii românului din Burkina Faso.