Victor Ponta, despre schimbarea majorităţii în CGMB: Va duce la un blocaj pentru Bucureşti

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că schimbarea majorităţii în Consiliul General al Capitalei va duce la un blocaj la nivelul Bucureştiului.

03 iul. 2014, 09:28
Victor Ponta, despre schimbarea majorităţii în CGMB: Va duce la un blocaj pentru Bucureşti

Victor Ponta a precizat că îi este teamă de acest blocaj pe care l-a mai întâlnit între anii 2000-2004.

Îmi pare rău pentru bucureşteni. Noi le-am cerut votul pentru Sorin Oprescu, primar general, pentru primarii noştri de sector şi pentru majoritatea USL şi ei aşa au votat în majoritate covârşitoare, două treimi. Acum, dl Blaga cu dl Iohannis au schimbat acest vot şi părerea mea este că asta nu va duce decât la un blocaj pentru Bucureşti şi pentru toate unităţile administrativ-teritoriale unde tandemul dl Blaga – dl Iohannis a schimbat voinţa oamenilor exprimată la vot. Suntem în opoziţie şi în Bucureşti şi în majoritatea judeţelor ţării’, a afirmat Ponta, la inaugurarea unei creşe din sectorul 3.

PSD a pierdut majoritatea în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Cei doi viceprimari de la PSD, Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu, au fost schimbați din funcție, de noua majoritate formată între PNL şi PDL, cu ajutorul  a trei consilieri ai PP-DD.