Victor Ponta: „Am revenit la momentul DOSARELOR, mi-a venit mie rândul”. ATACUL la Iohannis

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seara la Antena 3 că "i-a venit şi lui rândul la un dosar penal", fapt care arată că "România s-a întors cu câţiva ani buni înapoi". Totodată, prim-ministrul a adăugat că în PNL vede vechiul PDL şi că pe Klaus Iohannis l-a văzut în aceste zile doar "bătându-se ca Partidul Liberal să aibă prim-ministru".

09 iun. 2015, 19:13
Victor Ponta: „Am revenit la momentul DOSARELOR, mi-a venit mie rândul”. ATACUL la Iohannis

Victor Ponta a declarat că nu se aştepta să i se intendeze un dosar.

Citeşte şi: Victor Ponta, pentru The Guardian: Iohannis trebuie să fie preşedintele tuturor cetăţenilor, nu doar al PNL

„Dacă m-aţi fi chemat acum 4-5 zile, v-aş fi spus că sunt un premier şi un român bucuros de lucrurile pe care am reuşit să le facem în ultima perioadă.

V-aş fi vorbit joi seara că de la 1 iunie am redus TVA la toate produsele alimentare, că s-au dublat alocaţiile pentru copii, că faţă de toţi pensionarii şi nu numai pensionarii, dar cei din grupa I şi a II-a de muncă, grefierii, personalul de la TAROM am reuşit faţă de toţi să ne ţinem de cuvânt să îndreptăm lucrurile rele din 2010-2011 şi v-aş fi spus că sunt foarte optimist: suntem ţara cu cea mai mare creştere economică. Asta v-aş fi spus joi seara.

Acum e marţi şi parcă ne-am întors cu câţiva ani buni înapoi, pentru că văd câteva lucruri pe care le-am considerat groaznice pentru România şi totul se întâmplă din nou”, a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a precizat că nu a fost acuzat pentru fapte comise din funcţia de şef al Guvernului ci pentru fapte de acum 7-8 ani, pe vremea când era avocat.

„Am revenit la momentul dosarelor (…) Vineri mi-a venit mie rîndul. N-am fost şi nu sunt acuzat că mi-am folosit funcţia de premier că am făcut lucruri rele, ci că acum 7-8 ani când eram avocat am avut un contract cu un alt avocat şi procurorul spune că e ceva în neregulă. Nu e nicio problemă, mă duc în faţa procurorului şi mă apăr acolo”, a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul l-a atacat pe Klaus Iohannis, pe care îl acuză că în aceste zile „s-a bătut pentru ca PNL să aibă premier”.

Citeşte şi: Adrian Năstase, după votul în cazul lui Ponta: Cred că toată lumea se aştepta la acest deznodământ

„Văd PDL care acum se numeşte PNL cu aceeaşi răutate – când ei toţi ar trebui să fie cercetaţi pentru sutele de milioane furate. Sunt cu acelaşi tupeu şi îndrăzneală (…)

Văd un preşedinte, domnul Iohannis, cu care am colaborat şi intenţionez să colaborez, care a promis că va face politica altfel decât până acum. Nu l-am văzut în zilele astea. L-am văzut bătându-se ca PNL să aibă prim-ministru”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat ce părere are despre declaraţia susţinută marţi de Klaus Iohannis, premierul a răspuns: „Vă reamintesc că domnul Iohannis a fost trimis în judecata pentru incompatibilităţi şi nu si-a dat demisia din funcţia de primar. A candidat la preşedinţie”.