Victor Ponta nu demisionează: Am fost numit de Parlament, doar Parlamentul poate să mă demită

Premierul Victor Ponta a postat vineri un mesaj pe Facebook, imediat după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, în care anunţă că "am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită".  

05 iun. 2015, 10:22
Victor Ponta nu demisionează: Am fost numit de Parlament, doar Parlamentul poate să mă demită

Premierul Victor Ponta postat pe Facebook un mesaj în care explică faptul că respectă poziţia preşedintelui Klaus Iohannis însă a precizat că nu va putea fi demis decât de Parlament.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Solicit demisia premierului Victor Ponta

„Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita!

Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti„, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut vineri demisia premierului Victor Ponta după ce împotriva acestuia DNA a pornit urmărirea penală în dosarul Turceni – Rovinari.

Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Premierul a fost chemat vineri dimineaţă la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Am calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova

La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.