Victor Ponta, după „provocarea” lui Iohannis: „Frumos! În sfârşit a ajuns în România reală”

Victor Ponta a reacţionat, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a lansat o provocare Guvernului, aceea de a elabora un plan pe trei ani pentru rezolvarea problemelor din şcoli. "Frumos!", a fost replica premierului. 

15 sept. 2015, 08:19
Victor Ponta, după „provocarea” lui Iohannis: „Frumos! În sfârşit a ajuns în România reală”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, luni, într-o conferinţă de presă la Cotroceni, faptul că, la început de an şcolar, un număr de 4.000 de şcoli nu au autorizaţii sanitare şi a calificat acest lucru drept o „ruşine naţională”. Şeful statului a lansat în acest sens o „provocare” Guvernului, aceea de a avea un plan pe trei ani pentru modernizarea şcolilor. În plus, Iohannis a adresat o invitaţie la o consultare publică pentru o nouă reformă în învăţământ. 

„Frumos! M-a bucurat faptul că domnul preşedinte Iohannis, în sfârşit, a ajuns in România reală, cea în care sunt într-adevăr foartE multe probleme. Împreună cu Guvernul, putem să ajutam„, a reacţionat Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS cere o NOUĂ REFORMĂ în învăţământ şi propune un PLAN pe trei ani

Eu sunt de părere că, oricâte probleme sunt cu şcolile administrate de primari, e mai bine decât să fie administrate de minister, la Bucureşti. Noi ne ocupam de partea cu plata salariilor profesorilor si nu doar că n-am mai taiat salarii, ci iată, le-am crescut.

Pe partea de programă şcolară, într-adevar trebuie o dezbatere foarte serioasa pe ce ii punem pe copii sa invete. Acum sunt si eu tată a doi copii si nu sunt multumit. Mi se pare că fac lucruri pe care nu le folosesc. Dar asta nu pot decide eu ca părinte, trebuie să decidă specialiştii. 

Vreau să spun ce am învăţat eu in 4 ani, probabil va invata si dl presedinte in cei 5 ani:  fiecare vine la educatie si mai face o reforma si nu stiu cum iese mai rau decat…. Acum traim pe Legea 1din 2011 a lui Funeriu care si el a facut o reforma. Vreau să nu năucim oamenii cu reformele, să ne gândim, sa masuram de 100 de ori si daca este bine, sa taiem„, a explicat premierul.

Ponta a anunţat totodată că urmează să se întâlnească cu sindicatele din educaţie. 

„Mă vad cu cei din educatie pentru că aşa le-am promis. Am spus că nu incepem cu proteste anul şcolar, dar ne aşezăm la masă şi mergeţi în acelaşi ritm cu cei din sănătate”, a precizat Ponta.