Victor Ponta: Este datoria liderilor politici de la Bucureşti să sprijine formarea unei coaliţii Pro Europa la Chişinău

Datoria liderilor politici de la Bucureşti este să medieze şi să sprijine formarea la Chişinău a unei coaliţii Pro Europa şi Pro România, care să nu lase Republica Moldova în mâinile Rusiei, a declarat luni preşedintele partidului Pro România, Victor Ponta.

25 feb. 2019, 09:03
Victor Ponta: Este datoria liderilor politici de la Bucureşti să sprijine formarea unei coaliţii Pro Europa la Chişinău

„Partidul Socialist pro Rusia nu a reuşit să câştige o majoritate suficientă în Parlamentul Republicii Moldova. ‘Unde-i unul nu-i putere …’. PNL are o relaţie politică instituţionalizată cu cei din ACUM ( clasaţi pe locul al doilea), la fel PSD este partener şi are o bună relaţie cu PDM (care este pe locul al treilea). ‘Unde-s doi puterea creşte’. Cred că este datoria liderilor politici de la Bucureşti să medieze şi să sprijine formarea la Chişinău a unei coaliţii Pro Europa şi Pro România, care să nu lase Republica Moldova în mâinile Rusiei!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că, dacă liderii politici de la Bucureşti sunt responsabili faţă de soarta românilor de pe ambele maluri ale Prutului, ar trebui să înceapă ”chiar de azi acest efort cu adevărat de importanţă naţională”.

„Dacă închid ochii şi întorc spatele Moldovei înseamnă că fac jocul Moscovei. (Sputnik o să îi laude iar – aşa cum face de peste 1 an)! Pro România este Pro Moldova. Trebuie să ne pese, trebuie să ne implicăm”, a arătat Ponta.