Victor Ponta: „Eu am lucrat foarte bine cu SIE și SRI, dar nu mă așteptam să-mi facă dosar”

Fostul premier Victor Ponta a povestit la Gândul cum a aflat că este pus sub urmărire penală de DNA. "Eu am lucrat foarte bine cu SIE și SRI, dar nu mă așteptam să-mi facă dosar. Asta a fost înțelegerea mea cu ei", a spus Ponta.

16 aug. 2022, 14:09
Victor Ponta: „Eu am lucrat foarte bine cu SIE și SRI, dar nu mă așteptam să-mi facă dosar”

„Mă vedeam și în cadru neoficial și eu am lucrat foarte bine și cu SIE și cu SRI. Asta cu dosarele și eu m-aș bucura să se oprească în sensul următor: Îl prinzi, pe Tucă, pe Ponta cu sacul de bani, cu conturi, „fă-l”, dar 7.000 de dosare, din care 6.900 sunt cu achitării și 100 sunt forțate să îi condamnăm ca să fie bine…”, a declarat Victor Ponta, la Gândul.

Întrebat dacă se aștepta să-i facă dosar, fostul premier a spus:  „Nu, nu, m-am așteptat. Nu m-m așteptat pentru că asta a fost înțelegerea mea cu ei: „domne, fiți atenți eu nu stau cu nimeni, nu mă văd cu nimeni, stau cu voi, vorbesc cu voi, aflați voi tot ce fac și dacă e vreun pericol, dacă o vedeți voi, că Tucă e băgat în ceva, spuneți imediat și am dejagat”, a spus el.

Citeşte şi: Dan Șova a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Ponta a spus că, după ce Dan Şova îi spunea insistent că va avea dosar penal la DNA, a avut o discuţie cu Laura Codruța Koveși, pe atunci procuror şef al DNA, iar aceasta l-a liniştit spunându-i că „minte Şova”.

„Nu mi-au spus nimic, dar la faimoasa întâlnire din 2015 eu m-am dus, Maior plecase și era Coldea interimar și venise Șova și îmi spusese că-l tot chemau și am zis „bă, dacă îmi faceți dosar, spuneți-mi că eu vreau să plec din funcție. Lăsați-mă pace” și a chemat-o pe doamna Koveși, care s-a uitat în ochii mei și a zis „dar nu-i adevărat. Dar cum, nici vorbă, minte Șova. După care, după o săptămână eram cu Frans Timmermans, luam bani europeni și mă sună „Sunt Uncheșelu! veniți mâine să vă pun sub urmărire penală”, a povestit Victor Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta, reacţie dură pe Facebook după ce a fost achitat în dosarul Turceni-Rovinari