Victor Ponta: Voi prezenta Parlamentului, săptămâna viitoare, noul program de guvernare VIDEO

După ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a convenit cu premierul să semneze decretele de numire ale noilor miniştri, urmând ca primul-ministru să-şi asume răspunderea în Parlament pe un nou program, Victor Ponta a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta Parlamentului programul de guvernare modificat.  

05 mart. 2014, 15:25
Victor Ponta: Voi prezenta Parlamentului, săptămâna viitoare, noul program de guvernare VIDEO

Iată principalele declaraţii ale premierului:

– Azi am găsit o soluţie politică împreună cu preşedintele pentru a nu prelungi o situaţie de instabilitate guvernamentală. Preşedintele va emite decretele şi va primi jurământul noilor miniştri. Imediat după învestire, noul Guvern va transmite către Parlament un program politic care practic să actualizeze programul de guvernare în sensul ca anumiţi termeni să nu mai apară sau să fie înlocuiţi. Practic, dispare şi obiectul contestării la CCR.

– Săptămâna viitoare voi prezenta Parlamentului updatările din programul de guvernare. În acest fel, câştigăm câteva zile de stabilitate guvernamentală şi acordul politic soluţionează disputa dintre preşedinte, Parlament şi Guvern.

Toți miniștrii Cabinetului Ponta III au fost convocați la Guvern, în jurul orei 17.00. 

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că premierul a acceptat să vină cu un nou program de guvernare în Parlament, după ce vor fi semnate decretele de instalare ale noilor miniştri.

„Am avut o nouă discuţie cu premierul. Am ajuns la un acord care constă în următoarele: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un nou program, în consecinţă vi valida azi miniştrii ce au trectu prin Parlament. Sper ca aşa cum eu îmi respect partea din acrod şi partea ce revine Guvernului să fie respectată în termenii pe care i-am stabilit”, a declarat şeful statului.

Băsescu a adăugat că „sesizarea făcută de parlamentarii PDL şi PMP va continua să producă efecte, dacă nu o retrag ei”. „Mi se pare extrem de important ca CCR să se pronunţe pentru că este o situaţie absolut nouă. Noi am avut guverne în care un partid a plecat de la guvernare ceea ce nu a schimbat programul de guvernare. Acum pleacă un partid şi vine altul. De aceea este important ca în continuare CCR să se pronunţe, mai ales că parlamentarii PDL şi PMP au solicitat acelaşi lucru care a fost şi o exigenţă a mea în relaţia cu premierul”, a menţionat preşedintele.