Victor Ponta: Guvernul va aloca 85 de milioane de lei către Primăria Capitalei pentru sezonul de iarnă

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Guvernul va aloca fonduri în valoare de 85 de milioane de lei către Primăria Capitalei, după fuziunea ELCEN-RADET, transmite Agerpres.

15 oct. 2014, 11:47
Victor Ponta: Guvernul va aloca 85 de milioane de lei către Primăria Capitalei pentru sezonul de iarnă

‘L-am invitat pe domnul primar general, domnul Oprescu, la începutul acestei şedinţe (…) ca să dăm un mesaj foarte clar că se poate. Şi după ce până la urmă consilierii au înţeles (consilierii generali – n.r.) că blocarea primarului privind fuziunea ELCEN-RADET se răsfrânge în viaţa de zi cu zi a bucureştenilor. Ieri, ştiu că până la urmă CGMB a adoptat Hotărârea şi în felul acesta putem să mergem mai departe cu rezolvarea problemelor istorice, probleme cauzate în perioada 2000-2008 de un management defectuos la RADET. Deci, astăzi, împreună cu primarul general, vreau să fiţi de acord să alocăm din fonduri guvernamentale ca sprijin pentru a se plăti mai departe prin Primărie datoriile pe care ELCEN le are la furnizorii de combustibil şi în felul acesta bucureştenii să aibe cu toţii apa caldă necesară (…)’, a declarat premierul Victor Ponta la şedinţa de Guvern.

Premierul i-a solicitat ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, să accelereze procedurile de fuziune ELCEN-RADET.

‘Să închidem, în sfârşit, problema istorică şi Bucureştiul să-şi poată începe investiţiile pentru un sistem de încălzire şi de apă caldă moderne’, a afirmat premierul.

La rândul său, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a ţinut să mulţumească Guvernului pentru sprijinul acordat în chestiunea fuziunii ELCEN-RADET.

‘Vă mulţumesc frumos, domnule prim-ministru, că mi-aţi permis să-mi exprim aici satisfacţia şi mulţumirea în numele oraşului, pentru faptul că, iată, au trecut aproape 14 ani de când, pe hotărâri din astea injuste, luate în urmă cu 16 ani, cu 18 ani, populaţia Bucureştiului nu face altceva decât să plătească penalităţi la penalităţi. Memorandumul care a fost în urmă cu aproape un an încheiat a fost parcurs în toate capitolele şi subcapitolele lui. V-am raportat că preluăm ELCEN-ul prin aprobarea Guvernului. E foarte adevărat, nu ne căsătorim cu o fată mare, ca să fie clar pentru toată lumea. Este destul de frământată şi trecută prin ciur şi prin dârmon. (…)’, a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu le-a mulţumit vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, şi ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, pentru că au înţeles şi au fost de acord cu alocarea către Primăria Capitalei a fondurilor pentru combustibili, pentru ca ELCEN să-şi poată face provizioane de păcură în vederea sezonului de iarnă.