Ponta îi va cere lui Stroe să verifice cazul poliţistului clujean umilit de superiori

Premierul Victor Ponta a anunţat că intenţionează să-i ceară ministrului Radu Stroe să demareze o anchetă în cazul poliţistului clujean care şi-a dat demisia după ce a fost umilit de superiorii săi şi şi-a câştigat dreptatea în justiţie.

02 oct. 2013, 18:12
Ponta îi va cere lui Stroe să verifice cazul poliţistului clujean umilit de superiori

Victor Ponta îi va cere lui Radu Stroe, ministrul de Interne, să verifice ce s-a întâmplat în cazul poliţistului clujean Sergiu Todea.

„Nu cunosc cazul dacă e aşa cum ziceţi i-l prezint eu, o fac din toată inima, îmi cer eu scuze, o să mă interesez. Mâine îl pun pe Stroe să vadă ce s-a întâmplat”, a spus premierul la România TV.

Sergiu Todea a demisionat din cadrul Poliţiei Rutiere Cluj, la scurt timp după ce Curtea de Apel Cluj a confirmat sentinţa Tribunalului Cluj, de anulare a sancţiunilor dispuse de IPJ Cluj, împotriva lui. Todea a fost sancţionat de mai multe ori pentru comportament nedemn sau pentru că nu a anunţat că a divorţat, asta după ce l-a oprit în trafic pe adjunctul IPJ Cluj, comisarul Cristian Pintea.

„Nu am avut pentru ce să mai rămân. M-am luptat aproape singur împotriva unui sistem care funcţionează foarte bine. Nici unul dintre şefi nu mi-a fost aproape în cei doi ani de calvar prin care am trecut. Am muncit din greu şi cu ce m-am ales? Aşa că, după ce am câştigat procesele, am decis să îmi dau demisia. Mă simt mult mai bine şi voi vedea eu ce voi face”, a declarat fostul poliţist.

Agentul Sergiu Todea a avut curajul de a-și amenda un superior care nu a acordat prioritate unor persoane pe trecerea de pietoni, scrie stiridecluj.ro.