Victor Ponta: „Iau în calcul şi demisia din funcţia de premier”

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, în exclusivitate la http://www.obiectiv.info/live, că ia în calcul şi un alt guvern PSD, cu precizarea că acest lucru nu-l mai priveşte deloc pe Traian Băsescu. 

05 dec. 2014, 14:44
Victor Ponta: „Iau în calcul şi demisia din funcţia de premier”

Întrebat dacă ia în calcul un alt guvern PSD, Victor Ponta a declarat: „Sigur că da, dar e o discuţie cu noul preşedinte, nu cu domnul Băsescu. Dacă ACL ar avea oameni pregătiţi, un program, nu cred că ar fi un capăt de ţară dacă ar veni ACL la guvernare. Dar, sper să nu se supere, cred că tot un guvern PSD este acum cea mai bună soluţie pentru România”. 

„Am o mare îngrijorare legată de faptul că la următorul Consilu European se vor discuta lucruri pentru anul 2015 – şi la acel Consiliu European nu va fi noul preşedinte, domnul Iohannis, nici eu….Este un domn care de la Bruxelles pleacă direct acasă”, a continuat Victor Ponta. 

Premierul a adăugat că are convingerea că Klaus Iohannis „va fi un altfel de preşedinte”. 

„Cred că orice schimb de informaţie, orice colaborare, orice dialog între Preşedinte-Guvern-Parlament este în favoarea României. (…) Sunt convins că domnul Iohannis va fi un altfel de preşedinte, care va spune: Bun, vă rog să-mi prezentaţi Guvernul, Parlamentul, ca să pot fi de acord sau nu cu promulgarea unei legi. Dar nu va conduce de la Cotroceni Guvernul sau Parlamentul pentru că este un model eşuat. Zece ani ba a fost război între preşedinte şi Guvern, (…) ba a fost conducerea Guvernului de către preşedinte şi ambele modele au fost rele după părerea mea”, a mai spus Ponta.

Joi seară, Traian Băsescu, încă preşedintele României, îi ceruse demisia lui Victor Ponta: „Pentru binele României public îl rog pe Victor Ponta să-şi asume în calitate de preşedinte PSD formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa să lipsească pentru binele României şi pentru credibilitatea României. Vă mai dau un element. Nu ar exista ţară în UE în care dacă s-ar crea situaţia de la turul I şi turul al II-lea la alegeri prezidenţiale, aşa cum s-a creat pe 2 şi 16 noiembrie, prim-ministrul să nu demisioneze. La noi domnul Ponta se consideră îndreptăţit să rămână în funcţie”.