Victor Ponta îl acuză pe Klaus Iohannis de conflict de interese: DNA să ceară începerea urmăririi penale

Publicat: Vineri, 08 Aprilie 2016 11:22 // Actualizat: Vineri, 08 Aprilie 2016 11:22 // Sursa: romaniatv.net

Victor Ponta întreabă retoric, într-o postare pe Facebook, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu ar trebui cercetat penal pentru conflict de interese în cazul numirii în funcţia de ambasador în Danemarca a lui Mihai Alexandru Grădinar, fiul unui afacerist din Sibiu care a colaborat cu primăria condusă de Klaus Iohannis.

Victor Ponta dă de înţeles că preşedintele Klaus Iohannis se face vinovat de conflict de interese în cazul numirii ambasadorului pentru Danemarca, Mihai Alexandru Grădinar, care este fiul unui afacerist din Sibiu care a avut contracte cu primăria condusă de Klaus Iohannis.

În cazul în care preşedintele îşi va da demisia, el ar trebui cercetat şi fals şi uz de fals în cazul casei din centrul Sibiului, casă pierdută recent în instanţă.

"Bun - deci acum, daca suntem toti egali in Romania si daca se respecta ceea ce s-a intamplat in cazul altora, urmeaza :

1. DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra Dlui Klaus Iohannis pt savarsirea infractiunii de "Conflict de interese" prevazuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece "in exercitatea atributiilor de servici ... a participat la luarea unei decizii .. prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru o persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale sau de munca in ultimii 5 ani" (vezi mai jos textul)

2. Tinerii frumosi si liberi care au cerut "un altfel de politica" vor iesi diseara in strada sa ceara demisia Presedintelui vinovat (asa cum fac in aceste zile in Brazilia, Franta, etc)

3. Cu ocazia demisiei Dl Iohannis va fi cercetat penal si pentru fals si uz de fals , fapte comise in vederea obtinerii in mod fraudulos a unei case in Sibiu, asa cum a stabilit deja prin hotarare definitiva Curtea de Apel Brasov / si sigur va fi solicitat de catre ANAF sa restituie suma de 600 milioane incasata fara drept ca si chirie pentru casa obtinuta in mod fraudulos.

Eu cred ca Romania este un stat de drept in care toti suntem egali in fata legii si raspundem pentru faptele noastre - sau NU?!?", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta face trimitere la articolul 301 din Noul Cod Penal, care defineşte conflictul de interese.

Art. 301

Conflictul de interese

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Citeşte şi: Este oficial! Klaus Iohannis A PIERDUT casa care îi aducea mii de euro lunar

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
conflict de interese Klaus Iohannis mihai alexandru gradinar victor ponta
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 apr 16:00
...din centrul Sibiului, casă pierdută recent în instanţă. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/victor-ponta-il-acuza-pe-klaus-iohannis-de-conflict-de-interese-dna-sa-ceara-inceperea-urmaririi-penale_285419.html#ixzz45EteDvEF ...
08 apr 11:48
... Victor Ponta întreabă retoric, într-o postare pe Facebook, dacă preşedintele...
08 apr 11:37
...penal pentru conflict de interese în cazul numirii în funcţia de ambasador în Danemarca a lui Mihai Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7612
RON
26 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H