Victor Ponta îl acuză pe procurorul general Augustin Lazăr că vrea să ÎNGROAPE dosarul alegerilor din 2009

Victor Ponta a declarat la România TV că procurorul general Augustin Lazăr face eforturi "disperate şi abuzive" pentru a bloca aflarea adevarului în legătură cu alegerile din 2009.

26 apr. 2017, 09:44
Victor Ponta îl acuză pe procurorul general Augustin Lazăr că vrea să ÎNGROAPE dosarul alegerilor din 2009

La smecheria domnului Lazăr, Parlamentul cred ca va răspunde tot cu un fel de şmecherie pentru ca va zice ca face ancheta, dar nu pe ce face Parchetul. Daca ma intrebati insa, nu cred ca era normal, daca aveau ceva indicii, date concrete, cred ca trebuia sa se sesizeze de mult sau cand le avea, dar asa, aude de la parlament ca face comisie. Eu sunt de părere, daca ne uitam la SUA, Parlamentul European, o comisie parlamentara care sa stabileasca niste chestiuni politice, ca pana la urma faptul ca se afla cineva acasa la Oprea, nu cred ca e o infractiune, e o chestiune politica, asta doar parlamentul poate sa cerceteze…eram doua feluri de procurori: unii care faceau dosare si stiau sigur ca le ancheteaza, altii care ingropau. Lazar e foarte bun la ingropat dosare. E o chestiune politica, care a aparut din neant, e normal sa se cerceteze si daca se constata fapte penale. Să vrei sa blochezi, asta e ridicol pentru un procuror general. Sa nu uitam cum a ajuns procuror general. Cel dinaintea lui a fost anchetat, ati mai auzit ceva de el?„, a declarat Victor Ponta la România TV

Victor Ponta a vorbit despre ancheta privind alegerile prezidenţiale din 2009 si pe pagina sa de Facebook. El a spus că Raluca Turcan este ”singura persoană profund imorală în povestea asta” deoarece atunci l-a susţinut pe Traian Băsescu, iar acum este lidera PNL, partid care în 2009 l-a susţinut pe Mircea Geoană şi a reclamat vehement existenţa fraudei electorale:

Acum cred mai mult ca oricând că această comisie de anchetă parlamentară trebuie făcută cât mai repede! Nu cred că se refac alegerile din 2009, dar putem să aflăm mai mult despre implicarea într-o competiţie electorală democratică a unor instituţii şi persoane care nu au nici dreptul, nici atribuţiile legale de a se implica – şi asta este foarte important de stabilit pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din România”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. 

El s-a arătat sceptic asupra faptului că, în urma anchetei, vor fi stabilite responsabilităţi penale câtă vreme procuror general este Augustian Lazăr despre care a spus că ”face eforturi disperate şi abuzive” de blocare a adevărului.

Totodată, el a replicat afirmaţiilor făcute de către Raluca Turcan care a spus că amânarea constituirii comisiei de anchetă arată că PSD se teme de rezultatele anchetei în condiţiile în care eşecul la prezidenţiale al lui Geoană a fost posibil şi datorită existenţei unor trădători printre social-democraţi.

Singura persoană profund imorală în această poveste este tocmai Raluca Turcan (cea care pare că deţine acelaşi număr de neuroni cu Vanghelie) pentru că, deşi în 2009 doamna Turcan era membră PDL şi îl susţinea oficial pe Traian Băsescu azi este şefa PNL (ce jenant) – ori PNL a susţinut oficial în 2009 şi candidatura lui Mircea Geoană în turul al doilea şi ideea că alegerile au fost fraudate (Crin Antonescu fiind cel mai vehement în acest sens)!”, a încheiat Ponta.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că anchetarea alegerilor prezidenţiale din 2009 ar putea să dezvăluie tocmai aplecarea cronică spre trădare a PSD. ”Sunt sigură că veţi fi de acord cu mine când spun că până la urmă, două rânduri de alegeri şi două referendumuri de suspendare nu se puteau câştiga decât cu foarte mulţi trădători de la PSD. Iar asta o ştiu bine şi Victor Ponta şi Liviu Dragnea, pe care s-ar putea să îi unească un extraordinar blat la alegerile din 2009. Până una alta, încercarea de constituire a Comisiei a fost retrimisă la Comisia juridică. S-a speriat oare PSD de ceea ce s-ar putea afla?”, a mai scris Turcan.

Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la Comisiile juridice pentru a clarifica care sunt obiectivele acesteia, în condiţiile în care Parchetul a deschisă o anchetă, solicitarea liderului grupului PSD, Marcel Ciolacu fiind aprobată cu 278 voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.