Victor Ponta: În 2024, an în care vor fi toate tipurile de alegeri, vrem să câştigăm tot

Liderul PRO România, Victor Ponta, spune că ar intra la guvernare după căderea Cabinetului Dăncilă, dar, dacă nu este dorit, lasă PNL şi USR şi îi aplaudă sau îi critică din Parlament. El a admis, luni seara, la B1TV, că doreşte ca în anul 2024, când vor fi toate tipurile de alegeri, să câştige tot.

02 sept. 2019, 19:58
Victor Ponta: În 2024, an în care vor fi toate tipurile de alegeri, vrem să câştigăm tot

Ponta a spus că, după căderea Guvernului Dăncilă, premierul nominalizat de preşedinte nu poate să fie un politician de la niciunul dintre partidele aflate acum în opoziţie, pentru că „nu-l vor vota celelalte”.

În opinia lui Victor Ponta, premierul desemnat trebuie ”să fie o personalitate respectată, economist, cum a fost Isărescu în 2000”.

„După care dl Iohannis, cheamă pe toată lumea: dna Dăncilă, susţineţi? dl Ponta, susţineţi? dl Barna, susţineţi? (…) Se face consens. Cine vine şi zice că vor fi alegeri anticipate minte de îngheaţă apele. Cei care au făcut Constituţia au făcut astfel încât să fie aproape imposibil să fie alegeri anticipate”, a mai declarat liderul PRO România.

El a spus că, după căderea Guvernului Dăncilă, ar intra la guvernare, dar, dacă nu se doreşte acest lucru, nu ţine neapărat.

Pe de altă parte, Ponta a mai susţinut că, dacă Viorica Dăncilă se retrage din competiţia pentru Preşedinţie, Mircea Diaconu va intra în turul II. De altfel, a spus Ponta, PSD l-a măsurat în sondaje încă din luna iunie pe Mircea Diaconu, care, în opinia liderului PRO România, este candidatul ideal pentru electoratul PSD.

Victor Ponta a declarat, de asemenea, că dacă Dăncilă îşi retrage candidatura la Preşedinţie şi vine în Parlament cu un guvern restructurat, PRO România o va susţine.

La remarca moderatorului că vrea să adune toată stânga în jurul lui pentru ca în 2024 să câştige alegerile, Victor Ponta a replicat: „Mă bănuiţi bine. Vă spun eu”

Ponta a adăugat că el crede că PNL şi USR vor câştiga alegerile parlamentare în 2020 şi vor guverna în următorii patru ani.

„În 2024, când vom avea şi alegeri locale, şi europarlamentare, şi parlamentare, şi prezidenţiale, eu vreau atunci ca stânga să câştige tot dacă se poate”, a încheiat Victor Ponta.