Victor Ponta: În acest moment singurul partid de opoziţie este PPDD şi nu este un lucru bun

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat la România TV despre o posibilă asimilare a unei părţi din PDL în PNL, lucru care va duce pe termen lung la apariţia a două partide politice importante în România, un partid de centru-dreapta, PNL şi un partid de centru-stânga, PSD, vorbind despre "o cristalizare a scenei politice".

24 mart. 2013, 19:25
Victor Ponta: În acest moment singurul partid de opoziţie este PPDD şi nu este un lucru bun

Victor Ponta crede că poziţionarea PPDD-ului ca singur partid de opoziţie nu este un lucru benefic. Cu toate aceastea, el a recunoscut că nu îi pare rău de „pulverizarea PDL-ului”, dat fiind guvernarea dificilă de care are parte. Vorbind despre Convenţia PDL din cursul zilei de sâmbătă, premierul consideră că „niciun Vanghelion nu a reuşit să strângă atâta distracţie ca Pedelionul„, spunând că întreaga demonstraţie a fost „râsul de pe lume„.

Citeşte şi MOMENTE VESELE la Convenţia PDL. „Udrea când a venit la Neamţ ne-am TRAS împreună cu telegondola”

Pe mine nu mă intersează soarta domnului Blaga sau Udrea, mă interesează că singurul partid de opoziţie este PPDD şi asta nu e bine„, a spus el cu privire la actuala situaţie politica din România.

Cu toate acestea, Victor Ponta spune că nu îi pare rău de această situaţie, din cauza guvernării dificile pe care o are, considerând că se face dreptate.

E rău aşa în general. Eu totuşi având o guvernare dificilă, într-o perioadă dificilă, faptul că se pulverizează PDL…aş minţi să spun că îmi pare rău. Spiritul meu justiţiar spune că se se face dreptate„, a declarat premierul la România TV.

Privind posibila scindare a PDL-ului, Ponta crede că Vasile Blaga va include o parte din PDL în PNL, lucru pe care el îl consideră legitim şi chiar îl aprobă, recunoscând că personal nu „ar rata această ocazie”, mişcare care ar întări naţional-liberalii, ceea ce va duce „într-un viitor la o scenă politică cu două partide mari”, unul de centru-stânga şi unul de centru-dreapta.

Acum domnul Blaga, probabil cu ce a mai rămas din PDL, va constitui în mod clar acea parte din PDL care va fi inclusă în PNL. Mi se pare legitim din punctul de vedere al PNL-ului şi eu nu aş rata această ocazie. Pe viitor are loc o cristalizare a scenei politice, alături de un PSD singur pe centru-stânga şi PNL-ul va fi singurul partid de centru-dreapta„, a adăugat Ponta.

De asemenea, premierul spune că îl va susţine în continuare pe Crin Antonescu la postul de preşedinte al României şi este de părere că va câştiga mai uşor alegerile din 2014.

În continuare Crin Antonescu va fi candidatul USL. Dacă se uneşte PNL cu PDL, eu tot imi ţin cuvântul faţă de Antonescu şi îl susţin. Cred ca că va câştiga mai uşor alegerile. Nu sunt analist politic, trag doar niste concluzii„, a conchis primu-ministrul României, Victor Ponta.

Citeşte şi Crin Antonescu, enervat de burtierele de pe micul ecran: Puneţi alt titlu VIDEO