Victor Ponta: „Nu l-am turnat pe Dragnea”. Fostul premier anunţă criză economică în 2018

Fostul premier vorbeşte, în exclusivitate la România TV, despre statul paralel, pensii şi salarii, revoluţia fiscală şi culisele politicii româneşti

11 dec. 2017, 19:12
Victor Ponta: „Nu l-am turnat pe Dragnea”. Fostul premier anunţă criză economică în 2018

Victor Ponta a fost invitatul special al lui Victor Ciutacu, la România TV„Demisia mea din funcţia de premier a fost una asumată. Vasile Dâncu trebuia să fie premier, dar nu l-a acceptat Klaus Iohannis”, a declarat Victor Ponta în direct la România TV. Fostul premier a dezminţit încă o dată că ar fi depus sau confirmat vreun denunţ penal împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, fără a nega conflictele cu acesta.

„Primul conflict cu Liviu Dragnea a fost când am spus că trebuie moţiune de cenzură şi dat jos Guvernul Cioloş”, a tunat Ponta, care a devoalat ce vrea să facă PSD, de fapt, cu legile justiţiei.

„Am vorbit cu Iordache neoficial ca să nu îl prindă, să îl cheme la cabinetul 1 şi să îl certe. Îndreptăm abuzurile? Dacă da, votez cu două mâini. Deocadată, şi Portocală, şi Uncheşelu sunt acolo. Ideea cu secţia specială e un lucru bun. Problema nu e cine numeşte şi unde numeşte. Problema e să ai garanţii. Ştiţi ce spune Comisia de la Veneţia? Un procuror şef să nu fie reales. Să nu mai aibă dreptul la al doilea mandat.  Vino să le explici oamenilor ca să îi convingi. Judecătorii trebuie să fie independenţi. Dragnea nu a vrut să schimbe sistemul, a vrut să-l stăpânească el. Şi-a luat o are ţeapă. I s-au redescoperit nişte probleme cu Tel Drum. A stat la dospit din 2011″  spune Ponta.

Fostul premier se jură că nu l-a turnat pe Liviu Dragnea la DNA, în dosarul Tel Drum. „Nu l-am turnat pe Dragnea niciodată şi nici pe nimeni altcineva. Nici măcar pe Blejnar care mi-a făcut cel mai mare rău. În doi ani a fost martor de profesie. Nu am confirmat niciun denunţ. Nu am minţit pentru nimeni. Dacă ştii ceva ilegal, spui. Eu nu ştiu nimic ilegal de Dragnea. Am fost însă la Belina, pe un domeniu de la stat. A fost citat, m-am prezentat.

E o mentalitate de mafiot. A zis Ponta ceva de mine. Păi, băi, Dragnea, ai făcut ceva ilegal? Te-a reclamat OLAF. Şi ăia sunt statul paralel? E o mizerie şi o porcărie că îmi oferă cineva o linişte penală”, a acuzat Ponta, care nu l-a uitat nici pe Traian Băsescu. „E o veste bună. Dacă nu m-ar antipatiza Băsescu, mi-aş pune mari probleme”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta anunţă însă criză economică în 2018. „Anul viitor va arăta foarte rău. Va fi grav pentru buzunarele noastre. A trecut un an de la alegeri. Se vorbeşte că dăm al doilea Guvern jos. Lucrurile merg foarte prost şi economic, şi social. Ne vom întoarce curând în 2000, la criză. Într-un an, un an – jumate maxim. Din mai multe motive. Cheltuim mai mult decât producem. Un fleac, au ciuruit Codul Fiscal. Aproape tot ce fac acum, e foarte rău. Acum e bine să ai o pilă la stat să ai ditamai sălăroiul. Şi e bine şi pentru multinaţionale. TVA Split e o prostie, un dezastru naţional. Se termină cu contractele part-time, îi plăteşte din mână pe toţi. Omului mai bine nu îi promiţi, decât să nu îi dai. Promiţi 25%, le iei 21% din contribuţii, rămân cu 4% care se duc din inflaţie. Simt că a reînviat Vadim. Olguţa credeam că lasă PRM-ul în spate, dar a venit PRM în PSD.”, a declarat Ponta.