Victor Ponta: În orice ţară, după un asemenea dezastru Primul Ministru şi Ministrul Justiţiei îşi dădeau demisia

Victor Ponta cere demisia premierului şi a ministrului Justiţiei, după ce peste 500 de judecători au semnat un memoriu în care cer eliminarea oricăror forme de discriminare în privinţa veniturilor, pe care le văd ca pe o presiune asupra magistraţilor.

21 aug. 2016, 08:25
Victor Ponta: În orice ţară, după un asemenea dezastru Primul Ministru şi Ministrul Justiţiei îşi dădeau demisia

Victor Ponta acuză că România nu este o ţară democratică şi că societatea civilă nu există în temele importante de dezbatere.

„In absolut orice tara democratica, europeana, cu societate civila, stat de drept si raspundere politica a guvernantilor – dupa un asemenea dezastru Primul Ministru sau/si Ministrul Justitie isi dadea demisia (dupa ce isi cerea scuze judecatorilor si procurorilor pentru bataia de joc la care i-au supus)!

Acelasi lucru se intampla daca in loc de magistrati era vorba de profesori, medici, militari, politisti, etc!

In Romania nu se intampla nimic – pentru ca nu suntem o tara democratica, nici nu ne mai comportam ca in Europa, nu avem societate civila, nici stat de drept si guvernantii nu raspund in fata poporului si a legilor!

Oare in Decembrie prin vot putem sa ii schimbam (sau nici acest drept nu il mai avem)?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Peste 500 de judecători au semnat un memoriu adresat Guvernului României, Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Înaltei Curţi de Casație și Justiție, în care acuză probleme privind plata magistraţilor.

„Soluția legislativă actuală, aflată în contradicție cu recomandările Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE) , pune o problemă serioasă de independenţă a justiţiei, cât timp bugetul este controlat de puterile executivă și legislativă.

Resursele financiare pot constitui pentru Ministerul Justiției, respectiv puterea executivă, un element de presiune asupra corpului magistraţilor şi oricând o modificare peste noapte a sistemului de remunerare poate deveni un factor de lezare a independenţei magistraţilor”, au scris semnatatrii memoriului.